El MARQ d'Alacant és el 7é museu estatal segons National Geographic

Aquesta revista ha fet un llistat dels 30 museus imprescindibles
6 abril 2016 01:00h

EP / Alacant.

La revista National Geographic ha catalogat el Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) com el setè museu dels 30 imprescindibles que cal visitar a l'Estat espanyol. Segons ha informat la Diputació d'Alacant, el MARQ es col·loca entre els deu primers al costat del Guggenheim de Bilbao, el Reina Sofia a Madrid, el MACBA a Barcelona, el Centre Pompidou de Màlaga o El Prado, també a Madrid.

La publicació anglosaxona assenyala, segons ha destacat la Diputació, que, a més del valor de les peces exposades en el MARQ, té un valor per l'ús de les noves tecnologies aplicades a modernes tècniques expositives que aposten per la interacció i el format audiovisual.

Així mateix, National Geographic ressalta l'esment com a Museu Europeu de l'Any que el centre alacantí va rebre en 2004 i cita els jaciments arqueològics que completen l'oferta museística del MARQ, el Pla de Petracos, el Tossal de Manises i l'Illeta dels Banyets.

El museu, que enguany celebra el seu catorzè aniversari, ha desenvolupat des de 2002 un ampli i variat programa d'activitats i exposicions. Amb més de 81.000 peces en els seus fons i una superfície de 9.000 metres quadrats, el centre alberga, a més, de forma permanent, una de les col·leccions arqueològiques més importants de l'Estat espanyol que proposa un recorregut des de la Prehistòria fins a l'Edat Moderna-Contemporània.

Així mateix, és un referent no solament a nivell d'espais i fons expositius, sinó també des del punt de vista didàctic i en matèria d'integració. En aquest sentit, el centre col·labora des de fa anys amb diverses associacions i organismes de la província en la implantació d'iniciatives destinades al públic amb discapacitat.
 
next