Els homes de Marzà: Abel Guarinos (CulturArts) i JL Pérez Pont (Consorci de Museus)

7 abril 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Ahir de vesprada tenia lloc l’última fase del procés per triar el nou director de CulturArts i el director del Consorci de Museus. Ambdós càrrecs estaven seguint el procés establert per la nova conselleria, a través del Codi de Bones Pràctiques en la Cultura, i per això, l’última prova era l’entrevista.

Tres candidats arribaven a aquesta última part: Gabi Ochoa, Abel Guarinos i Rafa Xambó, com a candidats al lloc de director de CulturArts.

Dels tres aspirants, la comissió d’avaluació ha triat com a director de CulturArts el director del MIM durant molts anys, així com del Circuit Teatral, Abel Guarinos, a qui han presentat hui al Saló d’actes de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports. Guarinos tindrà la comanda de desmantellar el holding cultural del PP i dotar d’independència els respectius instituts.


Abel Guarinos, director de CulturArts. José Luís Pérez Pont director del Consorci de Museus.

Per altra banda, l’altre càrrec públic cultural ha estat per al fins ara president de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA), comissari d’exposició, advocat, i cofundador de MAKMA, l’alacantí José Luís Pérez Pont qui també ha estat presentat junt al director de CulturArts.

Ara per ara, només queden per conèixer les persones que assumiran les subdireccions dels diferents instituts, uns ens que, segons s’ha anat publicant en premsa, estan cridats a assumir la independència, els rols i competències que tenien abans però que el PP creara el maremàgnum de CulturArts.


 
next