Diari La Veu del País Valencià
‘Maror. Impressions’, un documental sobre Manuel Palau, Xavier Casp i l’òpera
RedactaVeu / València

Versió Digital és la distribuïdora de continguts per a cinema de la Royal Opera House de Londres i la Filharmònica de Berlin i qui porta l’estrena de Maror. Impressions, que tindrà lloc al Palau de les Arts el proper dimarts que ve 12 d’abril.

Ximo Solano, cineasta i director d’escena especialista en òpera, examina en aquest documental el procés creatiu que es va donar entre el compositor Manuel Palau i el poeta Xavier Casp, la creació del qual va prendre vida seixanta anys després en l’escenari del Palau de les Arts, amb l’estrena mundial, del primer muntatge de Maror en 2014.

Partint de la representació de l’òpera, el documental aprofundeix en aspectes col·laterals com l’ambient cultural i polític en la València dels anys 40 fins a arribar a l’actualitat mitjançant el muntatge de la producció en el Palau de les Arts. Maror ens porta darrere les bambolines, mostrant allò que l’espectador no veu des de la seua butaca. Atenent als detalls que es van desprenent d’una recerca construïda amb els testimonis d’experts i dels mateixos familiars que tracen el perfil humà dels creadors.

>

El documental: Maror. Impressions

El documental posa en valor la cultura valenciana, la seua llengua, tradicions i costums com a vehicles per al desenvolupament d’un autèntic discurs operístic i recuperant la figura de Manuel Palau, qui fou dues vegades Premi Nacional de música en 1927 i 1945.

Manuel Palau i Xavier Casp van crear una òpera (Maror de 1956) fortament arrelada amb el territori valencià però amb una vocació universal a través de la música i la tragèdia humana que representa aquesta òpera.

D’altra banda el 21 d’abril Maror. Impressions podrà veure’s als Cines Lys.

Comparteix

Icona de pantalla completa