Diari La Veu del País Valencià
El Síndic demana que Educació puntue la discapacitat sense consultar a Benestar Social
EFE / València

Després de conéixer la queixa de la mare d’un alumne discapacitat, el Síndic de Greuges, José Cholbi, demana que no siga necessari un certificat de la Conselleria de Benestar Social que acredite la condició de minusvalidesa abans de la matriculació, si l’alumne pot demostrar la seua discapacitat aportant els documents establits per la llei estatal.

Segons Cholbi, tots els òrgans competents en els processos d’admissió d’alumnes haurien de tenir en compte el reial decret que regula els criteris per a la consideració de la discapacitat, amb la finalitat de donar-los prioritat en la matriculació.

També defensa que si els pares o germans de l’alumne tenen la condició de pensionistes per incapacitat permanent en el grau total, absolut o gran invalidesa, haurien de poder acreditar-la (per la qual cosa obtenen un punt i mig) aportant la documentació que acredita eixa condició i sense haver d’adjuntar certificat de Benestar Social.

La mare d’un alumne va denunciar davant la Sindicatura, que la Conselleria d’Educació no havia aplicat la llei d’igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat en els processos d’admissió i matriculació per al present curs acadèmic. Quan va intentar matricular el seu fill en educació infantil i necessitava acreditar la discapacitat del menor i la del seu espòs, Educació no li va concedir el que a l’efecte de matriculació hauria suposat 1,5 punts en la baremació.

Comparteix

Icona de pantalla completa