Quique Castelló i Marta Miguel aspiren a liderar Joves-PV al Congrés de Carlet

Serà l'assaig general per al pròxim congres del Bloc Nacionalista Valencià
7 abril 2016 01:00h

Xavier Pérez / València.

El poliesportiu de Carlet serà l’escenari aquest dissabte per a la celebració del Congrés de Joves-PV-Compromís en què concorreran dos llistes, una liderada per Quique Castelló ‘Avancem’, actual secretari general de l’organització, junt a Víctor Medina, que va renunciar a presentar una llista, davant la candidatura ‘Som País’ que encapçala Marta Miguel.

Encara que ambdós candidats no volen que aquest congrés es considere com una prèvia del congrés del Bloc Nacionalista Valencià, és evident que la candidatura de Castelló és afí a Àgueda Micó, mentre que la de Marta Miguel estaria en la línia dels crítics del Bloc que lidera el grup de Rafa Carbonell.

En declaracions a La Veu, Quique Castelló ha reconegut que durant el seu mandat “s’han passat moments molt difícils i a voltes ens hem equivocat.Veníem del congrés fallit de Joves amb Compromís, on Joves amb Iniciativa no es van integrar al no arribar a un acord, i ha sigut un camí difícil que espere i destige; encara que guanye o perda, acabe en aquest congrés”.

Castelló també reconeix que no s’ha pogut arribar a una única candidatura de consens, “però de Carlet hem d’eixir tots units”. Per altra banda, “nosaltres estem ja consensuant accions amb Joves amb Iniciativa per a dur-les al Govern valència, però a part d’açò volem crear una sèrie de fòrums per a debatre polítiques concretes”.

“El nostre objectiu és la unió i deixar a banda les lluites internes, hem de construir el futur del País Valencià”, ha dit aquest estudiant de Publicitat, d'Almenara.

Sobre el congrés del Bloc ha mostrat el seu suport a Àgueda Micó, “però amb això no vull dir que no tinga sintonia amb Rafa Carbonell. De totes formes no m’agrada que es compare el nostre congrés amb el del Bloc, ni que siga una prèvia, hem de deixar de costat les lluites i mirar endavant”.

Marta Miguel encapçala la candidatura ‘Som País’, una candidatura que té com a objectiu “aconseguir unes joventuts crítiques i fermes dins el nostre partit. Els últims esdeveniments interns respecte als pactes en les eleccions estatals han provocat situacions que, segons les nostres bases com a formació, no s'haurien de produir mai”. Idea molt aproximada a la corrent crítica del Bloc.

D'altra banda, aquesta militant del Bloc de Picassent ha assenyalat a La Veu que “s’ha de  vertebrar el nostre territori i els nostres col·lectius amb responsabilitat, i per altra banda apostem per la formació política dels joves”.

“Nosaltres estem per escoltar els militants, en totes les seues vessants, eixos militants que paguen la quota i que cal comptar amb ells. Volem un Bloc més fort per fer més gran Compromís”, ha afirmat.

Marta Miguel ha destacat “la preparació i il·lusió dels integrants de la meua candidatura que lluitaran pel País Valencià”. També té com a objectiu que els Joves d’Iniciativa s’integren per a fer un Compromís Jove “més fort”.
 


next