Diari La Veu del País Valencià
Correa: El poder el té el capital financer
EFE / València

Correa, qui ha ressaltat que l’estat espanyol “està patint molt”, ha afirmat que la dependència del capital “no és tècnica, no és ciència, és pura i simple ideologia i abús en funció del capital financer”. Ha insistit que la llei de desnonaments espanyola “és immoral i criminal” perquè situa el cost i el risc sobre els éssers humans, quan, en la seua opinió, el risc “ha de ser del capital”, perquè els bancs “van tenir comportaments oportunistes” i van prestar “a l’excés” i ara, “no volen assumir la seua responsabilitat”.

Correa ha advocat per flexibilitzar la política monetària perquè encara que generaria “una mica d’inflació”, açò “no perjudica quasi ningú”, i permetria reactivar l’economia. El problema, al seu judici, és qui té el poder i a nivell mundial, ha destacat, “no el tenim els ciutadans ni els éssers humans, el té el capital i sobretot, el capital financer”.

Ha criticat que aquesta crisi està provocant que les famílies que necessiten una casa no en tinguen i que als bancs, que no en volen, els en sobren, i açò, per al president d’Equador, “és una economia barroera”.

Correa també ha defensat que Europa pot generar creixement i ocupació de forma ràpida aplicant determinades polítiques perquè “té les seues capacitats intactes”, el problema, ha dit, és que “tot està en funció del capital financer”. Els problemes d’Europa, ha dit Correa, són “fàcils de superar” perquè, al seu judici, “no és una crisi real la que pateix”, sinó financera, i les seues capacitats, ha reiterat, “estan intactes”.

En aquest ‘Enlace Ciudadano’, que es retransmet per ràdio i televisió a Equador, Correa ha assegurat que la crisi d’Europa és “calc i còpia” de la crisi del deute que va patir Amèrica Llatina als anys 80, i ha instat a aprendre dels errors comesos llavors per a no repetir-los. Així mateix, ha traslladat “l’enorme deute” que el seu Govern té amb els immigrants, als quals ha dit que no deixarà sols perquè gràcies a ells i als diners que van enviar, el país va tirar endavant després de la crisi que va patir el 1999.

Comparteix

Icona de pantalla completa