Diari La Veu del País Valencià
Milers de veus reivindiquen el valencià en la Trobada d’Alberic
RedactaVeu / Alberic

Més 30.000 persones omplin de gom a gom els carrers de la localitat, moltes amb la samarreta dissenyada per Xavier Mariscal, dedicada enguany a homenatjar el poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Amb aquest motiu, les Trobades 2013 llueixen el lema: ‘La veu del teu poble’.

Davant els atacs a la llengua per part de la Generalitat, la Ribera torna a demostrar que el valencià és el màxim exponent i patrimoni dels seus veïns i veïnes.

La Trobada ha estat plena d’activitats esportives, manuals o gastronòmiques dutes a terme per multitud de plataformes, escoles de la Ribera, entitats socials i cíviques.

Els actes han començat amb una multitudinària cercavila des de la plaça 1 de maig fins a la Glorieta per després gaudir de la gran festa del valencià.

Des de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, que presideix Joan Cortés, destaquen que “La veu del teu poble és la veu dels milers de xiquets, xiquetes, pares, mares, docents i ciutadans, que s’esforcen a contracorrent per dur endavant un ensenyament de qualitat; que treballen per posar fil a l’agulla de les greus retallades en educació; que volen canviar l’actual sistema polític i econòmic, amb unes regles de joc que van en contra dels pilars propis d’una societat que ha d’aspirar a ser més honesta, més lliure i més implicada en les decisions col·lectives de futur”.

L’alcalde d’Alberic, Toño Carratalà, ha manifestat a laveupv.com que la Trobada “ha sigut tot un èxit, el poble s’ha bolcat per complet. Hem aconseguit involucrar tant veïnes i com veïns, independentment de la ideologia política de cadascú. Tots hem anat a una perquè creiem que el més important és defensar les nostres arrels, defensar el que és nostre: el valenciàʺ

L’alcalde d’Alberic a l’expositor de laveupv.com

“Esta trobada ha sigut possible gràcies a tota la feina i esforç de molta gent. Em sent molt orgullós de ser alcalde d’Alberic i que el meu poble defense el valencià. Alberic està present més que mai per defensar la llengua”, ha assenyalat Toño Carratalà.

Per la seua banda, la regidora de Cultura, Dolors Palomares, ha explicat que per a Alberic la Trobada “ha sigut un esdeveniment molt important. Pense que el valencià és un patrimoni de tot el poble sense distincions”.

Dolors Palomares regidora de Cultura amb La Veu

La regidora ha recalcat que ha quedat gratament sorpresa amb la resposta de la comarca de la Ribera “i crec que hem batut rècords de participació”.

La Veu del País Valencià ha estat present en aquesta Trobada per donar suport a la llengua i a l’escola pública.

Sense dubtes, el gegant Jaume I de La Veu ha sigut un punt d’encontre per a milers de persones que han gaudit de la Trobada.

Comparteix

Icona de pantalla completa