Diari La Veu del País Valencià
Barcelona serà a l’abril la capital de les noves tecnologies en turisme

Per Tecnonews / AMIC

Com impacten les noves tecnologies en el turisme gastronòmic, l’auge del turisme experiencial o les claus per anticipar-se als desitjos del viatger mitjançant el Big Data són algunes de les tendències que abordarà la present edició del Fòrum Turístic, els propers dies 13 i 14 de abril a Barcelona. Organitzat pel centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), el Fòrum Turístic tractarà també sobre com potenciar la inclusivitat de les destinacions i els negocis emergents en turisme, un sector en el qual el 43 per cent de tot el trànsit web de viatges ja es ven des de smartphones i amb una creixent demanda per part del 15 per cent de la població que viu amb algun tipus de discapacitat.

Obriran el congrés el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget Cantons, el regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Agustí Colom Palau; Pere Regull, diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, ​​i el president de Eurecat, Xavier Torra. A continuació, César del Barri, director d’Innovació del sector Públic i industrial de Tecnocom, presentarà la plataforma de recomanacions contextualitzades ETUR2020.

Impacte de la tecnologia en l’empresa turística i en la societat

Per explicar l’impacte del turisme a l’empresa i en la societat, el primer dia de Turístic comptarà amb Jordi Puigneró; secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya; Eric Philippart, principal administrator de la Comissió Europea, i Dimitrios Buhalis, responsable del Departament de Turisme de la Universitat de Bournemouth i director de eTurisme Lab.

Turisme gastronòmic i turisme experiencial

Els reptes de futur en el turisme gastronòmic centraran una taula rodona que serà moderada pel director Generalde la Fundació Alícia, Toni Massanés, i en la qual participarà Michelin Travel, així com el xef amb Estrella Michelin Carles Abellan; Poli Suñer, cofundador deBistró Creatiu RPA FOOD; la Foodblogger i estilista gastronòmica Marta Sanahuja (Delicious Martha); Flor Somaschini, cofundadoraCheck-eat, i Rafael González, director deVivential Value.

El turisme experiencial tindrà un gran pes en la present edició de Turístic, a través de Ludo Verheggen, director de Màrqueting d’Amadeus Espanya; Jesús Garrido, country manager de Virtualware; Mireia Massagué, directora Comercial de Gaudí Exhibition; Ana Requejo, responsable de projectes de Cultura i Turisme de Eurecat; Albert Serra i Gabriel de Prado, de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural MAC-Ullastret; Elena Rodríguez, fundadora de AuthentiCitys, i Charles Elias, CEO i cofundador deTripUnic.

Tendències, tecnologia i innovació en turisme accessible

El segon dia de Turístic repassarà innovacions en l’àmbit del turisme accessible, a partir de les aportacions de Jesús Hernández, director d’Accessibilitat Universal de la Fundació ONCE; Angelika Hild, del Projecte PANTOU- EWORX de l’European Network for Accessible Tourism, i Dimitrios Buhalis, director de eTurisme Lab Bournemouth University.

Així mateix, la inclusivitat serà analitzada dins de la sessió “Turisme per a tothom”, a partir de les aportacions de Xavier Catasús, responsable de Negoci dels Sectors Salut i Esport de Eurecat; Pilar Soret, directora Comercial de Ilunion; Josep Esteba García-Valdecasas, fundador i CEOde Mapp4all; Julià Montero, CEOde Barcelona Zero Limits; Robin Ribback, CIOde VerbaVoice & UAB, i Toribio Yun, CEOde Natura Local.

Innovació en hotels i turisme i Big Data

Turístic dedicarà una sessió a la innovació en hotels, que anirà a càrrec de Roger Calleja, director d’Innovació i Ecommerce del Gremi d’Hotels de Barcelona; Agustin Navarro, CEO de Lhings, i Carlos García, director general d’Unsheeping.

El turisme i el Big Data centrarà l’última sessió de Turístic, en la qual intervindran Xavier Font, cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona; Ivan Leanizbarrutia, CEO de Quimera Social CRM; Nacho Lafuente, CEO d’Datumize; Ester Manzano, gerent del sector públic d’Altran Innovació, i Rodrigo Menchaca, Chief Development de Wego City.

Turístic s’ha consolidat com el congrés de referència al voltant de com les noves tecnologies enforteixen el sector turístic fent-lo més productiu i competitiu en un entorn canviant i en constant evolució. El congrés, que tindrà lloc a CaixaForum Barcelona, ​​compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ​​l’Ajuntament de Barcelona, ​​Tecnocom i Caixabank.

Per acreditar al Fòrum Turístic o sol·licitar entrevistes sobre el congrés, podeu contactar amb el Gabinet de Premsa de Eurecat en l’email [email protected]

Comparteix

Icona de pantalla completa