Diari La Veu del País Valencià
CrossingLines, Novars i Ensemble d’Arts completen la Mostra Sonora de Sueca 2016
Sixto Ferrero / Sueca

Fa uns dies avançàvem alguns dels ensembles que passaran enguany per les diferents seus de la Mostra Sonora de Sueca. Anteriorment havíem anunciat qui seria el compositor invitat, el compositor suís Michael Jarrell.

A hores d’ara, podem informar-los de tota la programació, ensembles i activitats que tindran lloc a la localitat de la Ribera, la qual, durant quatre dies (del 4 al 8 de maig), passarà a ser l’epicentre de la música contemporània, la creació d’avantguarda i, sens dubte, un punt d’encontre per als creadors valencians d’avantguarda musical i sonora amb un fort component internacional.

Sota el lema “Assonàncies”, el seu director artístic, Voro Garcia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca i l’Ensemble Espai Sonor que, a més, és l’ensemble resident de la Mostra, han preparat una de les edicions més ambicioses i qualitatives de les onze realitzades fins ara. La Mostra comptarà amb concerts, encontres i aules taller. Michael Jarrel serà el compositor convidat i, com vam informar fa uns dies, el director valencià, Carlos Amat, serà el director convidat.

>

Al llarg dels quatre dies, es podran escoltar 13 estrenes entre absolutes i estatals, així com l’obra d’encàrrec a David Moliner. Però, si atenem al llistat de compositors presentats, dels quals es podrà escoltar música que sovint resulta inaccessible per a un públic general, trobem fins a quaranta compositors diferents, les nacionalitats dels quals pertanyen a Europa i Amèrica del Nord i del Sud.

Entre els grups que passaran pels diferents escenaris, a l’Espai Joan Fuster i al CM Bernat i Baldoví, trobem, com ja vam anunciar a l’Ensemble 20/21 de la JORCAM, el Trio Arbós, el Grup Instrumental de València i l’Ensemble Espai Sonor. Cal afegir el duo format pel pianista Alberto Rosado i el violoncel·lista David Apellániz, a NOVARS Research Centre de la Universitat de Manchester i la UPV, el CorssingLine i l’Ensemble d’Arts.

Actuaran també les solistes Alessandra Rombolá (flauta), la pianista Lluïsa Espigolé i la violinista Mari Carmen Antequera. Les dues primeres intèrprets traslladaran la Mostra més enllà de la Ribera per fer sengles aules taller, Rombolá al Conservatori Superior de Castelló i Espigolé al Conservatori Superior de València.

Igualment destaca el taller que impartirà Novars, capitanejat per un dels artistes sonors i compositors valencians més internacional, Ricardo Climent.

>

Poden llegir els detalls d’horaris i ubicacions de la programació en el document adjunt d’aquesta notícia. No obstant això, estem davant una de les edicions més interessants de la Mostra Sonora i la seguirem des de La Veu amb grat interès per a traslladar als nostres lectors els esdeveniments d’aquest festival de música contemporània fet des de les comarques i que aposta per la internacionalització.

La Mostra compta amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, l’INAEM, CulturArts i Clemente Pianos. Així com amb la col·laboració de Copymat, Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, Conservatori Professional de Música de Cullera, La Tertúlia i la Fundació La Caixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa