Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València exigeix que es derogue el decret d’admissió d’alumnes i la zona única
RedactaVeu /València

L’òrgan de govern de FAPA-València ha desestimat en la seua totalitat el nou decret d’admissió d’alumnes i l’aplicació de la zona única i ha instat els representants d’AMPA als Consells Escolars Municipals que exigisquen les mateixes àrees i districtes que han funcionat fins al moment.

El Consell de Govern de la federació, representat per pares i mares de totes les AMPA de la província de València, espera encara una explicació per part de la Conselleria d’Educació de les deficiències en el funcionament de l’anterior zonificació que suposadament han portat a l’elaboració d’un nou decret d’admissió i a la implantació de la zona única.

Els consellers i conselleres de Fapa-València consideren que la nova norma d’admissió d’alumnat que recull la implantació del districte únic a partir del curs pròxim provocarà el transvasament d’alumnat de l’escola pública a la concertada perquè l’administració pública mai ha fet una previsió d’oferta de places públiques suficients per a garantir el dret real que tenen els pares i mares d’elegir el centre públic on volen escolaritzar els seus fills i filles.

D’aquesta manera han consensuat exigir públicament la derogació de la normativa respecte a això.

Els representants de la federació de pares i mares al Consell Escolar Municipal de València han volgut traslladar al Consell de Govern de FAPA-València “les formes autoritàries i opaques” a l’hora de tractar el nou decret d’admissió d’alumnes i l’aplicació de la zona única que afavoreix els centres concertats i que té com a finalitat “que la Conselleria deixe d’invertir en aquells centres públics que siguen menys demandats, abandonant-los i convertint-los en assistencials”.

Els representants de les AMPA consideren que la falta de formes arriba fins al punt que al Consell Escolar Municipal de València celebrat el passat dijous els seus membres no tingueren accés a la documentació relativa a un punt de l’orde del dia, el de la proposta d’àrees d’influència remesa per la Direcció Territorial d’Educació, la resolució de la qual es va tractar sense que estiguera publicada en el DOCV.

President de FAPA-València, Josep Ricard Revert
“L’administració pública anul·la la participació de la comunitat educativa amb les seues formes dèspotes i obscures”, subratlla el president de FAPA-València, Josep Ricard Revert.

La federació de pares i mares insta totes les AMPA a mantindre una postura ferma en totes les comissions d’escolarització i Consells Escolars on estiguen representades de forma que demanen, que donades les característiques pròpies de cada població, la distribució demogràfica i atenent a la importància del criteri de l’entorn pròxim que afavoreix indubtablement l’alumnat, es mantinguen les mateixes àrees i districtes que han funcionat fins el moment. “Cal pressionar fins al límit, l’educació dels nostres fills i filles està en joc”, conclou Josep Ricard Revert.

Comparteix

Icona de pantalla completa