La Veu us convida a recuperar la plaça de bous per a la cultura

Dissabte 23 d’abril tindrà lloc una Festa per la Cultura amb un format especial i amb moltes col·laboracions
10 abril 2016 01:00h

 RedactaVeu / València.

L’any 2000, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va celebrar la diada del 25 d’abril a la plaça de bous de València per darrera vegada. L’espectacle que havia començat a preparar per a la diada del 2001 ja no va poder celebrar-se perquè les institucions governades pel PP li van prohibir l’accés a la plaça. D’aquesta manera, un espai públic quedava vetat a una associació cultural pel simple fet de no ser del gust polític del partit governant.

Començava, en aquell moment, un període de creixent censura i persecució política a l’entitat que tindria com a moments culminants el tancament de les reemissions de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià.

Però aquell temps ha passat: el canvi social pel qual tant hem treballat finalment es va traduir, la passada primavera, en un canvi polític que ha obert moltes possibilitats al País Valencià. Cal, ara, quan s’acosta el primer aniversari del canvi, continuar recuperant espais amb alegria i treballar perquè aquell canvi es traduïsca en noves polítiques que retornen la llengua, la cultura i els valors de progrés al lloc que els pertoca amb esperit constructiu i capacitat de diàleg i flexibilitat, però també amb decisió i valentia.

Per això, el dissabte 23 d’abril, Acció Cultural torna a la plaça de bous de València i La Veu del País Valencià vol també participar en el que serà un moment d’alegria, de celebració i de reivindicació. Serà una Festa per la Cultura, un espectacle en homenatge a València que comptarà amb moltes col·laboracions (Carraixet, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Miquel Gil, Aspencat… Entre molts cantants i grups de música i cultura popular i el retorn, per un dia, d’Al Tall, Lluís Llach i la Gossa Sorda) per tal d’afirmar amb veu alta i clara que la llengua i la cultura és més viva que mai i que és garantia de futur per a un projecte de País Valencià democràtic, lliure i igualitari.

No vos ho podeu perdre. I com que l’aforament és limitat, compreu ja l’entrada des d’aquest enllaç.
 

 
 
next