Projecció de ‘La guerra de sempre’ dedicada als valencians que emigraren als EUA

Serà aquest dimecres, 13 d’abril, al CC La Nau de València a les 19 hores. El documental d’InfoTV trau a la llum el reformisme que dugueren d’Amèrica emigrants de comarques com la Marina Alta i la persecució que van patir en acabar la guerra
10 abril 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
Aquest dimecres 13 d’abril, al CC La Nau, a les 19h, es projectarà, per primera vegada a València, La guerra de sempre. És el tercer documental de la sèrie que hem dedicat als valencians que van emigrar als Estats Units d’Amèrica i conta com van viure els emigrants que ja havien tornat i els que encara vivien a l'Amèrica durant el temps de la república, la guerra i la postguerra.
 
En aquest documental s’han trobat moltes històries sorprenents, com ara el fet que molts pobles van tindre aquells anys alcaldes que acabaven de tornar d'Amèrica. Volien canviar les coses, foren elegits, van aplicar reformes... però va arribar la guerra i s'ho va endur tot per davant.
 
Tots els casos que ha trobat l’equip d'Info TV dirigit per Juli Esteve, una vintena llarga, a la Marina i la Safor sobretot, van acabar exiliats, empresonats o, fins i tot, afusellats.
Dénia.- Estrena de "La guerra de sempre"

ajuntamentdedenia

 
next