Diari La Veu del País Valencià
El Castell de Dénia està desaprofitat
RedactaVeu / Dénia

Compromís per Dénia ha reivindicat la importància del castell de la ciutat com a “únic bé patrimonial que dóna diners a la ciutat” i ha reclamat millores que el farien “molt més atractiu a visitants i a ciutadans”. Segons ha explicat el secretari local del Bloc de Dénia, Sebastià Garcia, “el Castell està desaprofitat i l’obligació de l’Ajuntament seria condicionar-lo com toca i traure-li el màxim rendiment tant econòmic com cultural per atraure un turisme de qualitat que valorara tant la seua monumentalitat com el seu gran contingut històric”.

Les demandes que Compromís fa a l’equip de govern són diverses. En primer lloc, es queixen que el centre d’interpretació no s’utilitza com toca, ja que hauria de tindre un vídeo introductori perquè el visitant entrara al Castell sabent ja el que veurà.

El secretari local ha parlat també de la falta de fullets informatius per al visitant. “Un turista que arriba de Toledo o de Munic hauria de disposar d’un tríptic informatiu en el seu idioma per a poder aprofitar més la seua visita, fins i tot per endur-se’l a sa casa”. Així, per tant, Compromís demana que s’editen fullets en diversos idiomes.

Sebastià Garcia s’ha queixat també dels diversos panells informatius que hi ha pel Castell i ha lamentat que no disposen de cap informació. Per a Compromís açò demostra “l’abandó” a què l’Ajuntament ha sotmés el Castell de Dénia, com ho prova també el fet que hi haja només una persona que s’ocupe del manteniment.

De fet, Compromís també ha proposat que es busque una solució per a la gran quantitat de pins que hi ha a la zona, que fins i tot, tapen el mateix castell des de lluny. Segons ha explicat Garcia, els pins tenen unes arrels tan grans que fan perillar les restes arquitectòniques i fins i tot les mateixes muralles.

Des de Compromís s’aposta per invertir-hi més. Açò suposarà molts “més ingressos per a Dénia i per tant, una solució per activar l’economia local”. A banda de reivindicar millores, la formació ha proposat també ampliar l’horari d’obertura del Castell i també obrir una botiga per vendre records i motius del castell i de la ciutat als turistes.

El secretari local també s’ha queixat que hi ha diverses zones en mal estat que s’haurien de restaurar. I per aquest motiu s’haurien de buscar subvencions per poder finançar-ho. En aquesta línia, el regidor de Bloc-Compromís, Josep Crespo ha reclamat a la regidora Pepa Font que no deixe perdre un any més la subvenció de l’1% cultural que ja es va demanar per a les obres de la Ronda de les Muralles. “Reclamem més diners per al Castell que ajudarien a oferir al turisme alguna cosa més que sol i platja, una mesura que ajudaria també a desestacionalitzar el turisme i que Dénia n’acollira durant tot l’any”, ha explicat Crespo.

Comparteix

Icona de pantalla completa