Diari La Veu del País Valencià
‘Els familiars del PP de Rus facturaren més de 790.000 € a l’Ajuntament’

RedactaVeu / Xàtiva.

L’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat a través d’una nota de premsa que “revisarà la facturació de determinades empreses vinculades a regidors del Partit Popular per treballs realitzats per a la institució municipal”. El motiu no és un altre que, segons expliquen “la Regidoria d’Hisenda ha detectat un inusual volum de factures emeses per societats directament relacionades amb membres del grup municipal popular, així com de l’anterior equip de govern. En alguns casos, els vincles amb les mercantils són familiars en primer grau dels regidors populars. La xifra global de pagaments superaria els 790.000 euros en les dues darreres legislatures”.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, ha explicat que “la majoria d’aquestes contractacions s’han fet de manera directa i sense publicitat. Era la forma d’actuar a què ens tenia acostumats el PP. Es buscaven les escletxes de la legalitat per afavorir clarament el negoci dels familiars”. Reig ha denunciat que “aquesta pràctica s’ha estès durant tota l’època dels governs del Partit Popular. Ara, es tractaria de detectar possibles irregularitats i actuar en conseqüència, gestionant de manera adequada els diners públics i defensant els interessos de la ciutadania per evitar que mai més un representant municipal s’aprofite del càrrec per engreixar el negoci familiar”, segons el regidor.

Reig constata que “els familiars directes no poden facturar a l’Ajuntament de Xàtiva i que la familiaritat també és causa d’incompatibilitat”. L’edil recorda que “molts regidors del PP han estat aprovant factures de familiars directes tot i que tenien el deure d’abstenció en anteriors legislatures”. Per tot això, la Regidoria d’Hisenda “estudia l’elaboració d’una circular interna que recorde la impossibilitat de contractar amb empreses amb què estiguen vinculats familiars directes de regidors de l’Ajuntament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa