Els autobusos de l’EMT tornen a l’àrea metropolitana de València

S’ha acordat delegar en l’Ajuntament de València les competències i transferir-li els fons necessaris - 400.000€ per a 2016- perquè puga reprendre aquest servei metropolità suspès l’any 2012 per decisió del govern municipal anterior presidit per Barberá
12 abril 2016 01:00h
RedactaVeu / València

Els autobusos de l’EMT tornaran a arribar als municipis de Paterna, Mislata, Alboraia, Montcada i Vinalesa, després que hui s’haja acordat al Palau de la Generalitat delegar en l’Ajuntament de València les competències i transferir-li els fons necessaris, al voltant de 400.000 euros per a 2016, perquè puga reprendre aquest servei metropolità suspès l’any 2012 per decisió del govern municipal anterior.

Tant Joan Ribó com Giuseppe Grezzi, que han assistit a aquesta reunió presidida per Ximo Puig, han expressat la seua “satisfacció” i han subratllat que l’Ajuntament de València ha tingut en tot moment la “voluntat” i el “compromís” d’aconseguir una solució per a permetre que els autobusos de l’empresa municipal arribaren, inicialment, a aquestes poblacions on viuen al voltant de 200.000 persones.

Sense autobusos per decisió de Camps

El màxim dirigent de l'Ajuntament de València, Joan Ribó, ha recordat en la seua intervenció que l’any 2012 les línies de l’EMT “van deixar d’arribar a una sèrie de municipis com a conseqüència de la retirada, per voluntat pròpia del president de la Generalitat, Francisco Camps, del contracte programa”. Ribó ha expressat el seu desig que eixe servei, després de l’acord aconseguit al Palau de la Generalitat, del qual ha informat la consellera María José Salvador, “torne a funcionar al més prompte possible” com ho feia abans de 2012, a l’espera que l’Agència Valenciana de Mobilitat es pose en marxa “i aconseguim per als pressupostos de 2017 una partida com tenen Madrid, Barcelona i altres ciutats per a la mobilitat a l’àrea metropolitana”.

“Nosaltres teníem un problema greu”, ha assenyalat Ribó, “que és que amb els ingressos del municipi de València no podem donar satisfacció a serveis en altres municipis”.
 

Segons l’alcalde de València, amb aquesta mesura, que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de les tres institucions -Generalitat, Diputació i ajuntaments-, “que funciona molt bé, tornem a arreglar un desgavell provocat en l’etapa anterior pels governs del Partit Popular”.

Ha afegit que és una solució “bona” i “important “per a València, per a l’EMT, que té una situació econòmica “complicada”, i perquè moltes persones que en aquests moments es desplacen a València en cotxes particulars puguen fer-ho en transport públic, i disminuir així la pressió sobre la ciutat. “Aquest  ha de ser un pas per a millorar la mobilitat a l’àrea metropolitana, de la qual ningú s’havia preocupat en aquests últims anys”, ha subratllat Ribó.

1 milió i mig d'usuaris

En la reunió -a la qual ha assistit el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a més dels alcaldes dels cinc municipis-  s’han firmat els protocols corresponents “per a donar solució a aquest problema mentre prossegueix el treball “que vam iniciar des del minut zero del nostre govern”, per a crear l’Agència Valenciana de Mobilitat com a requisit previ per a optar a un contracte programa. Aquest objectiu que serà articulat jurídicament a través de dos comissions, una tècnica i una altra institucional, amb la finalitat d’arribar a una solució “estructural i definitiva per a millorar la connectivitat en una àrea metropolitana en què viuen 1.500.000 ciutadans”.

Durant l’acte, els representants de les diferents administracions, han retret als governs anteriors que “no dedicaren un servei públic que ells van eliminar unilateralment”.
 

'Per una decisió autoritària, unilateral i abusiva per part de Barberá”

El regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, que ha assistit a la reunió acompanyat pel gerent de l’EMT, Josep Enric Garcia Alemany, ha expressat la seua satisfacció per l’acord “perquè el servei de l’EMT arribe als pobles, que van perdre l’any 2012 per una decisió autoritària, unilateral i abusiva per part de l’antiga alcaldessa Rita Barberá”.

A més de la delegació de competències a l’Ajuntament de València, la transferència del finançament necessari per a cobrir el dèficit que cause a l’EMT la prestació d’aquest servei a les poblacions esmentades, en aquesta reunió s’ha aconseguit el compromís per part de la Diputació d’aportar un milió d’euros anuals, que seran destinats a les línies de transport públic que siguen deficitàries a la demarcació de València.

Finalment, el president Puig ha recalcat l’aposta del Govern de la Generalitat pel transport “públic de qualitat”. Puig ha recalcat, igualment, la necessitat d’aconseguir per a València “els mateixos recursos que ja tenen altres ciutats”, i d’aconseguir un compromís d’inversió i finançament per a recuperar els nostres drets o capacitats: “Estem al principi del que serà una història de recuperació”, ha anunciat.


 
next