Diari La Veu del País Valencià
EU demana al Govern que recupere la finca Punta de l’Arenal de Xàbia venuda a un ministre franquista
RedactaVeu / Xàbia

El diputat d’EUPV-Els Verds Ricardo Sixto ha presentat una Proposició No de Llei en el Congrés en què insta el Govern a la recuperació del domini públic sobre la Finca Punta de l’Arenal de Xàbia, que a més inclou un dels jaciments arqueològics més singulars de la costa estatal: una factoria pesquera d’època romana.

Aquest espai va ser venut el 1959 per l’Ajuntament de Xàbia, junt a altres parcel·les de domini públic marítim terrestre, a alts càrrecs franquistes. “En el cas de Punta de l’Arenal, el ministre franquista Mariano Navarro es va construir una luxosa residència, i ha estat una empresa vinculada a la seua família la que n’ha gaudit durant anys de la concessió. És injustificable que aquest espai no es convertisca en públic d’immediat”, reclama Sixto.

El parlamentari d’esquerres ha recordat que la concessió de l’empresa Puntar SA, titular d’ús i aprofitament dels terrenys, caducà el passat mes d’abril de 2012. El parlamentari va preguntar fa mesos per segona vegada al Govern interessant-se per la situació d’aquesta finca de 7.000 metres quadrats, però l’executiu central no va respondre.

El diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés ha denunciat “l’absolut desinterès” del Govern Central en aclarir aquesta situació i donar informació. Per a Sixto, cal una actuació immediata del Govern per recuperar aquest espai públic. “La venda de terrenys del litoral a influents càrrecs de la dictadura franquista responia a privilegis que, en el cas de la família de Navarro Rubio, que va ser ministre fins 1965 i després governador del Banc d’Espanya fins 1970, encara hui es mantenen. El 2007 quasi totes les parcel·les tornaren a ser públiques, i la més significativa de les excepcions és la de l’exministre de Franco”, recorda Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa