Diari La Veu del País Valencià
Compromís: No hi ha informes que justifiquen la compra de fotos a Gao Ping
RedactaVeu / València

Compromís ha assegurat que el Consell no disposa de ʹcap informeʹ que justifique la compra per part de l’IVAM. Va ser el 2008 quan es van pagar 440.000 euros per 61 fotografies al galerista Gao Ping.

La portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat en un comunicat que les últimes respostes a peticions de documentació rebudes per part de la consellera d’Educació i Cultura, María José Català, sobre la relació entre l’IVAM i Gao Ping, és “un reconeixement explícit” que aquest museu “es regeix únicament per l’interés particular de Consuelo Císcar”.

Després de revisar el passat mes de gener la documentació relativa a la relació entre l’IVAM i el galerista d’art Gao Ping, reclamada per Compromís, Oltra ha constatat que l’únic document aportat pel museu que justificava la compra d’una col·lecció de fotografies era un acta de la sessió de la comissió assessora de l’IVAM per a l’adquisició d’obres d’art.

Segons eixa acta, la gerent de l’IVAM, Consuelo Císcar, va proposar a la comissió la compra d’aquesta col·lecció. El preu que s’havia de pagar era de 440.000 euros i els assessors ho van aprovar, segons Compromís.

El grup parlamentari va tornar a registrar una petició de documentació en les Corts perquè el Consell aportara els informes artístics i la documentació tècnica relativa a la fixació del preu de compra i els informes tècnics que van justificar la decisió de realitzar a Xina l’exposició ‘Art i Esport’ entre el 15 de juliol i el 20 d’agost de 2008 sufragada íntegrament per l’IVAM. Segons la formació, “el Consell no ha pogut aportar cap d’aquestes documentacions”.

La consellera, afegeixen, reconeix en les respostes a les peticions de documentació de Compromís, que tota la documentació que existeix sobre aquest tema és la que Oltra va poder consultar el passat mes de gener a l’IVAM. En eixa documentació “no existeix cap informe que justifique aquesta compra a Gao Ping”.

Al seu judici, açò suposa que la voluntat de Consuelo Císcar és “l’únic paràmetre que es va tenir en compte en aquesta sorprenent transacció realitzada molt per damunt del preu de mercat”.

Per a Oltra, les respostes de Català són “una constatació que Consuelo Císcar gestiona l’IVAM a colp de la seua voluntat, les exposicions i les compres d’obres d’art es realitzen perquè a ella li dóna la gana i punt”.

“Eixa falta d’informes que justifiquen les seues decisions desvetllen irregularitats en la nefasta gestió de Císcar en l’IVAM, al mateix temps que evidencia que des del Consell no se li demana cap justificació de les decisions que pren”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa