Diari La Veu del País Valencià
La Mostra del Llibre Anarquista de València celebra la 16ena edició
RedactaVeu /València

Una dotzena de distribuïdores i col·lectius editorials provinents d’arreu del l’Estat espanyol prendran la plaça del Carme el cap de setmana per a presentar materials que plantegen història, idees i l’actualitat de l’anarquisme en la societat contemporània.

Al mateix temps, al solar Corona (també al barri del Carme) s’alternaran debats al voltant de la gentrificació, centrats, sobretot, en l’actual situació al Cabanyal, amb recitals de Palabras de Barricada, un llibre que recorda el paper de les dones als grups autònoms de la transacció. A més, també es tractarà el cas del 4F amb la poesia de Patricia Heras.

Dissabte, programa de ràdio en directe

El matí del dissabte, un grapat de ràdios lliures de diverses parts de la geografia peninsular oferiran un programa en directe al voltant de la història des d’una perspectiva llibertaria. Durant ambdós matins de dissabte i diumenge, hi haurà també un taller d’edició artesanal per a poder compartir moments amb les persones més xicotetes.

Al llarg de la setmana, s’han preparat diverses presentacions de llibres editats els darrers mesos que se celebraran en diferents barris de la ciutat. Entre els títols de projectes locals destaquen La Veranda, una reunió d’articles de Rafa Rius o Devenir Casta, un llibre sobre moviments socials antagonistes a Llatinoamèrica, editat pel col·lectiu Pensaré. També Brujería y contracultura gay, un llibre sobre el poder vigilant dels drons i un documental, La puerta azul, sobre el CIE de Sapadors a València.

La Mostra, la més veterana a l’Estat espanyol, s’organitza des del 1998 de manera assembleària i autogestionada amb la intenció de ser un “espai de trobada que ofereix l’oportunitat de reforçar velles amistats i establir nous contactes, recapitular lluites, debatre noves estratègies per a enderrocar el capitalisme i el patriarcat i, en definitiva, preparar la revolució”.

AnArco. Art llibertari vs art liberal

D’igual manera, l’exposició artística “AnArco. Art llibertari vs art liberal”, amb més de cinquanta projectes en exhibició, romandrà oberta fins el dia 18 d’abril en tres espais de la ciutat: Ateneu Llibertari Al Margen (el Carme), CSOA l’Horta (Benimaclet) i Casa del Oso (el Cabanyal). Al mateix temps, s’ha programat, a la biblioteca de la Facultat de Belles Arts, una exposició sobre els ‘Rastres bibliogràfics de l’anarquisme’, fins el 22 d’abril.

A la web es troba tota la informació sobre la programació: mostradelllibreanarquista.com i anarcoartllibertari.org

Comparteix

Icona de pantalla completa