Diari La Veu del País Valencià
Èxit absolut de la vaga d’estudiants al País Valencià
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació ha xifrat en quasi un 34% el seguiment de la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants en els centres d’Ensenyament Secundari i Formació Professional valencians, mentre que el col·lectiu estudiantil ha elevat el percentatge al 87% en els instituts i entorn del 40% en les universitats.

Segons les dades recaptades per l’administració educativa, a les dotze del migdia, la vaga ha sigut secundada pel 33,97% de l’alumnat dels centres que han aportat informació. Les dades corresponen als 285 centres que han remès informació sobre el seguiment de la vaga a les direccions territorials de Castelló, València i Alacant, que representen el 35,64% dels centres de Secundària i Formació Professional de tot el territori valencià, detalla el departament de Campanar.

Per demarcacions, a Castelló s’han arreplegat dades de 65 centres educatius i han secundat la vaga el 48% dels alumnes de Secundària i el 45,51% de Batxillerat i Formació Professional. En la demarcació de València, s’han recopilat dades de 148 centres i han secundat la vaga el 34,48% en Secundària i el 27,51% en Batxillerat i Formació Professional, respectivament. Finalment, en la demarcació d’Alacant, s’han arreplegat dades de 72 centres, on un 45% dels alumnes d’ESO i el 52,4% de Batxillerat i FP han secundat la vaga.

Des de la Conselleria apunten que aquests percentatges s’han elaborat fent una mitjana representativa i tenint en compte els casos dels 285 centres que han aportat dades.

Manifestació aquest dijous 14 d’abril

Per la seua banda, els estudiants han recordat que es manifestaran aquest dijous a València per a demanar “al govern que es forme” la derogació de la Lomce i del decret 3+2 en una marxa convocada a nivell estatal pel Sindicat d’Estudiants en el marc de la vaga que estan duent a terme aquest dimecres i dijous.

Així ho ha explicat la coordinadora de l‘organització sindical al País Valencià, Isabel Aguilar, en una roda de premsa, on ha afirmat que aquesta vaga està sent “un complet èxit” perquè “els aturs en els instituts han aconseguit un seguiment del 87 per cent i, en les universitats, del 40”.

Contra una llei ‘corrupta’

Amb aquestes mobilitzacions “contra una llei corrupta”, els estudiants pretenen “fer una crida als partits i a les organitzacions d’esquerra” perquè “isquen al carrer i donen un colp fort” en contra de la normativa educativa.

Aguilar, que ha oferit aquestes declaracions acompanyada per un grup d’uns vint estudiants, ha criticat el pacte entre PSOE i Ciutadans –que ha qualificat com a PP 2.0– perquè “no és per a millorar la situació de l’educació pública ni per a millorar la sanitat pública ni perquè millore la majoria de la societat”.

A més, ha detallat, entre la resta de peticions d’aquestes mobilitzacions, la readmissió dels professors acomiadats els últims anys, l’ampliació de les beques i la recuperació dels “70.000 estudiants expulsats” de la universitat pública per no poder pagar-la i que “no es toque cap servei social”.

Molta repressió per part ‘d’alguns instituts’

La coordinadora ha afirmat que el seu sindicat ha rebut “molta repressió” per part d’alguns instituts que “volien impedir el dret a vaga” dels estudiants, encara que, en la seua opinió, “han aconseguit tot el contrari”.

D’altra banda, des del sindicat també han exigit “la rectificació immediata” per part del rectorat de la Universitat de València respecte d’”un correu intern” que “s’ha enviat als deganats de les facultats” en el qual “s’aconsella que no s’aplique el procediment habitual en les jornades de vaga” perquè aquesta convocatòria “no és legal”.

Aguilar ha assenyalat que açò “és completament fals” i que “els que estiguen contra estan contra aquesta vaga i amb el 3+2”. Així mateix, ha criticat que el delegat d’estudiants “s’haja llavat les mans” quan li van preguntar per aquests correus, i ha demanat que dimitisca “si no pot garantir els drets democràtics dels estudiants”.

De cara a la manifestació d’aquest dijous, Aguilar ha assenyalat que és “un avís i una molt bona benvinguda” per “al govern que entre”: els estudiants “no van a parar mai”. “Ja són quatre anys en els carrers i no anem a deixar que queden en paper mullat. No anem a deixar els carrers fins que no es derogue la Lomce i no s’aplique el 3+2”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa