Delegació de Govern amenaça els ajuntaments que tenen la bandera republicana

Envia un requeriment als ajuntaments de València, Alzira, Xirivella i Sumacàrcer perquè la retiren
14 abril 2016 01:00h

Europa Press / València

El delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que les accions de l'Ajuntament de València --que ha penjat una pancarta amb un dibuix de la Senyera al costat de la bandera republicana per a "celebrar" el 80 aniversari de la República-- i altres consistoris són "una provocació" i considera que es "fomenta la polèmica de divisió, i confrontació, obri velles ferides i fantasmes i és una demostració més del sectarisme amb el qual governen alguns dirigents polítics".

"L'exhibició és contrària a la Constitució i a la Llei i és una falta de respecte a la simbologia constitucional", ha dit, i ha afegit que, per aquest motiu, la Delegació "que vetlla pel compliment ha enviat un requeriment als ajuntaments perquè complisquen la llei i retiren la bandera republicana".

Moragues ha demanat als representants polítics "que advoquen per la neutralitat política ja que governen per a tots". La Delegació del Govern ha recordat que la Constitució en el seu article 1.3 estableix que la forma política de l'Estat espanyol és la monarquia parlamentària" i en l'article 4.1 es fixen els colors de la bandera espanyola.
 next