Diari La Veu del País Valencià
Delegació del Govern obliga a retirar la bandera republicana de l’Ajuntament de Xirivella

RedactaVeu / Xirivella.

En un escrit enviat aquest mateix matí a l’Ajuntament, la Delegació del Govern ha obligat a retirar la bandera republicana que s’havia col·locat a la porta del consistori. La republicana onejava en un lloc diferenciat de les oficials, igual com es fa amb les altres banderes que habitualment se solen col·locar per a commemorar diversos esdeveniments (LGTB, poble Sahrauí, Dia de les Dones, etc.) En cap moment s’havia retirat la bandera oficial.

El ple municipal del passat mes de març va aprovar hissar la bandera republicana durant el 14 d’Abril, a proposta del grup municipal d’Esquerra Unida.

En l’escrit, la Delegació del Govern “estima que s’incorre en una infracció legal” i s’insta a retirar la bandera de la II República de l’edifici consistorial per “vulnerar la legalitat vigent”.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Xirivella elevaran una consulta sobre aquesta qüestió.

Segons l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, “no entenem ni compartim el requeriment de la Delegació del Govern de prohibir una commemoració històrica com és la proclamació de la II República democràtica. Estudiarem la decisió de la Delegació del Govern per si es poguera haver extralimitat, perquè nosaltres en cap moment hem substituït la bandera oficial per la de la II República”.

La bandera de la II República s’ha retirat en tindre coneixement del requeriment de la Delegació del Govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa