Diari La Veu del País Valencià
Aspencat, Auxili i Train To Roots, reggae a dojo per celebrar 10 anys de Feslloch
RedactaVeu / Benlloch

Amb les dates confirmades per a l’edició número 10 del Feslloch, els propers dies 7, 8 i 9 de juliol, Benlloch (la Plana Alta) acollirà l’edició “més especial” del festival de música en valencià que se celebra en aquesta localitat des de fa una dècada.

El Feslloch s’ha convertit en un esdeveniment consolidat i de referència en el seu gènere. Els organitzadors han anunciat “una gran celebració d’aniversari en la qual no podrà faltar cap ingredient: millors infraestructures, activitats per a tots els públics i la ferma aposta per un cartell musical de projecció i alt nivell”.

A la ja anunciada presència del convidat especial Fermin Muguruza i la New Orleans Baske Orkestra (8 de juliol, 00h), se sumen ara importants noms a l’elenc artístic del Feslloch. Tres caps de cartell “símbol de l’estreta connexió entre territoris de l’àmbit mediterrani que, a ritme de reggae, canten lluites, reivindicacions i somnis compartits amb mirades i veus que tenen molt en comú”.

Des de la Marina Alta, Aspencat omplirà l’escenari Ovidi presentant el seu nou treball Tot és Ara, en la nit “inaugural” (7 de juliol a les 00 hores).

I en la mitjanit del dissabte 9 de juliol, el Feslloch rebrà uns convidats internacionals que tenen una especial connexió amb el festival. Procedents de l’illa de Sardenya, els Train To Roots tornen al País Valencià per presentar el seu nou disc Home, un metafòric retorn per al grup, que torna a autoproduir-se i optar pel seu particular estil Roots Reggae.

Els Auxili seguiran escalfant l’ambient del Feslloch en la sessió musical nocturna del 9 de juliol, quan els nou músics de la Vall d’Albaida oferiran el seu nou treball Instants Cremant.

Els organitzadors destaquen que són “tres caps de cartell de pes i amb projecció internacional, tres discos recentment presentats i una connexió especial entre Train To Roots, Auxili i Aspencat que ha pres forma en les seues respectives col·laboracions musicals”.

El Festival de Música en Valencià, organitzat per l’Ajuntament de Benlloch i Escola Valenciana-Reviscola, en col·laboració amb l’associació cultural Pitxurrull, omplirà els espais públics de Benlloch de música i activitats culturals durant els tres dies i nits de celebració.

Als quatre protagonistes ja anunciats, aniran sumant-se progressivament altres artistes vinculats a estils musicals tan diversos com el rock, el hip-hop, la música d’arrel tradicional i d’autor, les soundsystems, les xarangues i els dj’s; sumant així més de 30 formacions “disposades a emocionar el públic amb els seus directes en una edició que espera aconseguir altes xifres d’assistència”.

La venda d’abonaments anticipats, iniciada el passat 6 d’abril, ha duplicat les xifres respecte al mateix període de l’any anterior, motiu pel qual l’organització del Festival “vol agrair el suport de Feslloqueres i Feslloquers i obrir una segona fase de venda a preu especial, durant la qual l’entrada per als tres dies costarà 30 euros”. Aquesta tarifa estarà vigent des del 14 d’abril a les 00 h fins al dilluns 18 del mateix mes, moment en què es donaran a conèixer noves incorporacions al cartell.

Les entrades es poden aconseguir en la web del Feslloch, entradasatualcance o les Oficines de Correus de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa