Diari La Veu del País Valencià
Xirivella torna a hissar la bandera republicana
RedactaVeu / Xirivella

Aquest matí de dijous 14 d’abril, la Delegació del Govern ha enviat un requeriment per a la retirada de la bandera que estava hissada des de la passada mitjanit, com efectivament s’ha fet en un primer moment. La bandera ha estat tres hores despenjada.

Tanmateix, i “una vegada fetes les consultes jurídiques pertinents”, l’equip de Govern municipal ha decidit tornar a col·locar-la fins a la pròxima mitjanit, tal com es recull en la moció presentada per Esquerra Unida, en entendre que: es tracta d’una bandera simbòlica (no és l’oficial de la II República, sinó que està formada únicament pels tres colors); no substitueix les banderes oficials, que en tot moment han estat hissades a la façana del consistori; és de menor mida que les oficials i està visualment separada, amb un quart pal retirat de la zona central de la façana; retirar aquesta bandera simbòlica marcaria un precedent que impediria en pròxims actes commemoratius col·locar banderes com ara la del moviment LGTB, el poble Sahrauí o el Dia de les Dones, entre d’altres.

En tot cas, el requeriment de la Delegació del Govern dóna un termini de 30 dies per a llevar la bandera, un període de temps que no s’excedirà en cap cas, ja que la commemoració del 14 d’Abril acaba la pròxima mitjanit.

“Mostra d’ús partidista” de la Delegació de Govern

L’equip de Govern considera que el requeriment enviat aquest matí és “una mostra d’ús partidista d’una institució com és la Delegació del Govern” i que respon a interessos “més propis de campanya electoral que de vetllar pel compliment de l’Estat de Dret i Llibertats”.

Segons l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, “no entenem ni compartim el requeriment de la Delegació del Govern”.

L’Equip de Govern considera que tot apunta que estem davant una mostra d’ús partidista d’una institució com és la Delegació del Govern per part del Partit Popular. Una pràctica que respon a interessos més propis de campanya electoral que de vetlar pel compliment de l’Estat de Dret i Llibertats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa