Diari La Veu del País Valencià
Carta d’agraïment dels pares de Guillem Agulló per l’homenatge de les Corts

La Veu continua donant tot el suport en la lluita que mantenen Carme i Guillem, pares de Guillem Agulló, per dignificar la mort del feixisme i que es faça justícia amb tots els crims d’odi. Per això, ens hem posat en contacte amb ells per a felicitar-los després de l’homenatge que aquest matí han rebut per part de les Corts valencianes i ens adrecen una emotiva carta amb què volen expressar la seua satisfacció i agraïment:

“La de hui ha sigut una jornada més en la nostra lluita per acabar amb la xacra que suposa per a aquest país el feixisme i les agressions i assassinats que s’han produït en nom de la intolerància i l’odi. Un dia però molt especial perquè per fi ha arribat el reconeixement institucional per al nostre Guillem, que fa 23 anys, com tots sabeu, va ser assassinat senzillament per defensar unes idees ben diferents a les seues. El fet que la màxima institució democràtica valenciana, on estan representades totes les opcions i opinions del nostre país, reta aquest homenatge a Guillem és també, i per fi, doblegar-se d’una vegada per sempre a la tossuderia que ha governat el nostre país durant tant de temps, és ficar-se a l’altura de la modernització que vivim actualment i eixir de nou de la foscor i el silenci on ens intentaven amagar.

“Tota la família de Guillem ens sentim representats per l’actual Govern valencià perquè amb aquesta declaració institucional estan representant un consens cap a la lògica i necessària convivència democràtica, i això, als que hem patit tant, ens alegra i molt. Tenen una enorme tasca a les mans, perquè intentar normalitzar el nostre país no s’aconseguirà sense justícia i reparació a aquells que han sigut víctimes de delictes d’odi. Per això, hem de saber, entre tots, construir un país a partir de la memòria.

“No podem ni volem oblidar-nos tampoc de donar les gràcies a tots aquells i aquelles que lluiten cada dia per acabar amb el feixisme, amb la intolerància, amb l’odi que tant de dolor ha produït, produeix i produirà si no som capaços de lluitar per eradicar-lo. El nostre país es mereix tot això i molt més.

“Per la nostra part només volem transmetre, de nou, l’agraïment més sincer i honest a tots els que ens feu arribar el vostre suport. Gràcies a tots, només preguem que no es canseu de lluitar perquè mai torne a passar.”

Carme Salvador i Guillem Agulló

Comparteix

Icona de pantalla completa