Diari La Veu del País Valencià
El Consell ‘fuig’ de la solució negociada a RTVV, segons el comitè d’empresa
RedactaVeu / València

En una reunió mantinguda amb el secretari autonòmic de Comunicació, José Maria Vidal, i els tres membres del Consell de Liquidació de RTVV, “s’ha evidenciat que el Govern valencià no té voluntat per seure a negociar una eixida pactada al conflicte laboral”, segons denuncia el Comitè d’empresa de RTVV en una nota feta pública aquest dijous.

El Comitè ha escoltat, asseguren, “amb estupor”, com el secretari autonòmic valorava com a millor opció una sentència de nul·litat de l’ERO.

Segons sempre les mateixes fonts, “inexplicablement, l’Executiu valencià continua jugant a la ruleta russa amb una sentència que, en cas de dictar la nul·litat de l’ERO, seria tremendament onerosa per a les arques de la Generalitat, amb un cost pròxim als 200 milions d’euros”.

En la reunió, els sindicats han plantejat un marc negociador orientat a aconseguir 4 objectius que consideren comuns amb el Consell:

1.-Facilitar la recuperació del servei públic de ràdio i televisió públiques al més aviat possible.

2.- Fer possible la recuperació del major nombre de treballadors del sector audiovisual, assolat pel tancament de RTVV SAU al final de 2013.

3. Desenvolupar el contingut de la disposició addicional segona de la LLEI 12/2015, on es recull que “en l’elaboració de la futura llei, s’haurà de tenir en especial consideració l’experiència acumulada i el sistema d’accés del personal al servei de l’antiga RTVV, SAU”.

4. Dotar de la major seguretat jurídica el procés de recuperació del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic.

En aquest sentit han plantejat un reconeixement de les parts i un calendari de negociacions, però, “les evasives del Consell a treballar per una eixida negociada consensuada aboca els sindicats a concentrar els seus esforços en la via judicial per aconseguir una sentència favorable, tant en la demanda activa a l’Audiència Nacional, com en totes aquelles que es puguen plantejar, a partir d’ara, per defensar els drets dels treballadors de RTVV”.

“Ja no tenim temps”

El Comitè subratlla en la mateixa nota que el Consell “ha estat emprant tàctiques dilatòries des de l’estiu i els extreballadors de RTVV ja no tenim més temps”

ja que, apunta, “d’ací un mes s’haurà esgotat la prestació de desocupació per a la majoria i el Comitè farà una crida per incrementar les mobilitzacions al carrer”.

El comitè reitera la seua voluntat de negociar en el moment que l’executiu presente una “proposta seriosa” dirigida a trobar un acord.

Els sindicats lamenten que el Consell “ignore” el treball efectuat pel grups parlamentaris que li donen suport, on, subratllen, “sí que s’ha arribat a un consens per a propiciar una solució negociada amb els sindicats”.

“A partir d’ara –explica el Comitè d’Empresa de RTVV-, la responsabilitat d’embolicar encara més el front judicial és únicament i exclusiva de l’actual Consell. Ja no es justifica excusar-se en la nefasta gestió del govern del PP, perquè la decisió de no solucionar el conflicte en una mesa negociadora evitant els tribunals és de l’actual Consell i de la persona en qui ha delegat”.

Finalment i igualment, consideren que, en contrast amb l’actitud mantinguda durant la passada campanya electoral, els partits del Consell “han jugat amb el futur dels treballadors alimentant promeses que ara no tenen la voluntat de mantenir ni de concretar”, per la qual cosa, “lamentablement, haurem de concloure que aquest Consell dóna per bona la política laboral del PP a RTVV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa