Diari La Veu del País Valencià
El Centre Social ‘El Terra’ realitza un vídeo per celebrar els 15 anys

RedactaVeu / València.

Inicialment qualsevol podria pensar que ‘El Terra‘ és un bar més situat al barri de Benimaclet (València), però no, aquest és un lloc especial, són més que un bar, és un centre social que utilitza aquest servei de bar per autogestionar-se i que té com a objectiu construir una xarxa real de contrapoder i unitat popular al seu barri i els Països Catalans, almenys així ho defineixen al seu raconet en Facebook.

Enguany celebren els 15 anys i La Veu ha pogut parlar amb Natxo Calatayud, membre de l’assemblea d”El Terra’ perquè valorara com ha sigut aquesta trajectòria “Nosaltres ho valorem com un exemple de resistència i de vitalitat, perquè tenint en compte quan naix ‘El Terra’, en una ciutat tan hostil, governada pel PP, en aquell moment poder nàixer com un espai que s’autodefineix independentista i d’esquerres, ja fou una fita, perquè açò era un oasi, però el fet de sobreviure és una altra gran fita”

Per a celebrar els 15 anys d’existència estan dedicant totes les activitats que fan al llarg de l’any a aquesta commemoració, però l’acte central ha estat un concert que va exhaurir les entrades i va comptar amb 10.000 assistents que van gaudir de valent amb La Raíz, Zoo i Auxili.

Aquesta setmana han publicat també un vídeo en el qual s’analitza la tasca duta a terme per ‘El Terra’. L’audiovisual ha estat realitzat per Tubal Perales i Andreu Marí, compta amb la música de NOE i Miquel Gironés versionant Murals d’Obrint Pas. Al vídeo es pot veure una part de tota la gent que hi col·labora, participa, viu les activitats d’aquest centre social. A més, s’ha volgut homenatjar a totes les persones, col·lectius i moviments socials que han fet possible construir junts cada dia ‘El Terra’.

>

‘El Terra’ és epicentre de molts projectes que es duen a terme a Benimaclet, però tal com comenta Calatayud “no com a captador, sinó que des d’ací s’han llançat moltes propostes, s’han covat. Nosaltres volem ser la teranyina, per a crear xarxes, sinergies, posar en contacte entitats”. Un dels últims projectes que naix de La Repartidora, que forma part d’aquesta xarxa, ha estat Barri Cooperatiu, una proposta d’intervenció social i treball en xarxa, destinada al foment, promoció i visibilització de l’Economia Social i el Cooperativisme.

Per a molts segurament no es podria entendre ‘El Terra’ sense Benimaclet, ni a la inversa. Perquè aquesta entitat ha influït molt en aquest barri amb la celebració de diferents festes, xarrades, tallers i sempre obert a tothom. “Benimaclet no podria entendre’s sense ‘El Terra’. S’ha pogut veure tota l’evolució, que ha passat de 10 joves que van organitzar unes falles sopant al carrer amb una falla menuda fins arribar a fer un concert amb 10.000 assistents. Ara som una entitat veïnal a la qual se la té en compte” segons ha declarat a aquest diari, Natxo Calatayud, membre de l’assemblea d”El Terra’.

Comparteix

Icona de pantalla completa