Diari La Veu del País Valencià
Dissabte, Teófilo Alcorisa serà soterrat a Burjassot ‘després de 7 anys de lluita’

Europa press / València.

La família de Teófilo Alcorisa, conegut com ‘el pare del guerriller’, enterrarà “per fi” les seues restes a Burjassot (l’Horta Nord) aquest dissabte, “després de set anys de lluita amb l’anterior equip de govern” de l’Ajuntament de València per a recuperar les seues restes mortals, que romanien en una fossa comuna en el cementeri municipal.

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va lliurar, el dijous, les restes de Teófilo Alcorisa, que va ser arrestat per la Guàrdia Civil l’abril de 1947, durant la repressió franquista, i penjat perquè el seu fill havia sigut milicià de la Guerra Civil. Els familiars enterraran les seues restes al costat de les de la seua dona.

Abans de fer-ho, seran rebuts per l’alcalde del municipi, Rafa García, en el consistori a les 11.30 hores. En el saló de plens de l’Ajuntament, tant el primer edil com la filla de Teófilo Alcorisa, Pilar Alcorisa, i el portaveu del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica a València, Matías Alonso, dirigiran unes paraules als presents.

Després d’aquest xicotet acte d’homenatge a la lluita de la família i al mateix Teófilo Alcorisa, tots els presents es dirigiran al cementeri municipal de Burjassot, on donaran sepultura a les seues restes.

Comparteix

Icona de pantalla completa