Diari La Veu del País Valencià
El català continuarà dins l’horari lectiu a les escoles de la Franja de Ponent

ACN / Mequinensa.

El català continuarà impartint-se dins l’horari lectiu, a les escoles de la Franja de Ponent, com una assignatura optativa dins del currículum. Així ho ha confirmat, en declaracions a TV3, reproduïdes per Catalunya Ràdio Lleida, la consellera de Cultura d’Aragó, Mayte Pérez, en una visita a Mequinensa. Un esborrany del currículum de Primària elaborat pel Govern aragonès, que deixava el català fora de les 25 hores lectives, com passa amb l’aragonès, havia generat moltes queixes per part dels col·lectius que defensen el català al territori. La modificació d’aquest esborrany farà que el català figure dins del currículum escolar de Primària, per la qual cosa s’aplicarà com assignatura dins del seu horari escolar almenys en dues sessions de 45 minuts.

A l’esborrany inicial del Projecte de currículum d’Educació Primària del Govern d’Aragó, el català no s’hi incloïa, es deixava fora com a possibilitat voluntària d’ampliació fora de l’horari oficial obligatori. El català sempre ha estat dins de l’horari escolar a la Franja de Ponent i aquest esborrany podria haver suposat la pràctica desaparició, en el futur, de molts alumnes i mestres de català, una situació similar a la qual ha patit l’aragonès.

La consellera de Cultura d’Aragó ha parlat d’aquesta qüestió a Mequinensa, on ha fet una visita a 350 estudiants de Secundària d’instituts d’Aragó i Catalunya, que han participat en un seguit d’activitats al voltant de l’escriptor Jesús Moncada.

Comparteix

Icona de pantalla completa