Som poble, som País Valencià cap a la sobirania

Manifest per la Plataforma pel Dret a Decidir per a commemorar el 25 d'abril
15 abril 2016 01:00h
Cartell de la convocatòria.
 
Commemorem el 25 d’abril recordant la batalla d’Almansa i la resistència contra la pèrdua dels nostres furs un 23 d’abril, diada del llibre i de la rosa. La casualitat del calendari fa que lliguem dos fets que, d’alguna manera, simbolitzen part de les característiques més consolidades del nostre poble. Després de més de 300 anys de negació, de dominació, d’humiliació, d’espoli econòmic, social i cultural nosaltres ens afirmem clar i en valencià (la nostra forma de dir-li al català) que som poble. Un poble divers i plural, modern i coneixedor de la nostra història, joiós, engrescador, resistent i combatiu. Un poble que hem resistit per a poder guanyar, afirmant-nos amb identitat pròpia i diferenciada alhora que respectuós i obert a tots els altres.  Som poble, amb totes les contradiccions inherents a la nostra evolució i amb un sistema social injust i asimètric imposat, però amb la voluntat de capgirar-lo per a poder posar les institucions i l’economia al servei de les persones, de la majoria social.

SOM un POBLE que als darrers mesos ha recobrat il·lusió pel present i pel futur fent fora de les institucions un partit espanyol i espanyolitzador, neoliberal i especulador, corrupte fins la seua essència i que ha representat uns dels períodes més foscos de la nostra història, continuïtat directa dels règims emanats els anys 39 i 78 pura i tràgica continuïtat amb els Decrets de Nova Planta. 309 anys intentant eliminar-nos com a poble. Nosaltres SOM POBLE. Un poble que no s’acontentarà només en haver fet fora aquesta colla de lladres. Fer fora el PP era una condició necessària per a crear les mínimes condicions de decència i democràcia, però no era ni és una condició suficient per a restablir els drets individuals i col·lectius que ens pertoquen. No volem res de ningú, volem decidir sobre allò i tot allò que és nostre. El nostre País, la nostra societat, la nostra economia. NOSALTRES PRODUÏM, NOSALTRES DECIDIM. I el nostre Govern ha d’estar al capdavant de les nostres exigències. No acceptem que les nostres institucions es convertisquen en delegacions de governs forans.

SOM PAÍS VALENCIA. Perquè “País Valencià”, representa llibertat, igualtat, solidaritat, futur... Amb la definició de País Valencià des del present connectem amb el fil de la història de totes les generacions que han lluitat per millorar el seu present, mirant sempre cap el futur. País Valencià, representa l’expressió contemporània de la millor tradició dels nostres furs i tradicions en allò que representaven, d’avançada modernitzadora, respecte a la seva època. País Valencià representa la resistència dels maulets contra les monarquies absolutistes; la llum il·lustrada i revolucionària contra la foscor inquisitorial;  la renaixença popular i la fidelitat a la llengua i la cultura, contra la coentor castellanista i provinciana; el republicanisme autogestionari, cooperatiu i valencianista contra la monarquia borbònica felona i corrupta. País Valencià representa la resistència al franquisme i al blaverisme feixista post franquista. País Valencià representa a totes les persones que han donat la seua vida en la seua defensa. SOM PAÍS VALENCIÀ.

I anem CAP A LA SOBIRANIA, perquè no tenim prou amb les molles de la descentralització administrativa autonòmica. Perquè no volem continuar patint una espoliació econòmica que ens empobreix any rere any, ni unes estructures productives al servei d’una economia forana. Necessitem una democràcia de qualitat que no vindrà mai d’un estat l'essència  del qual és la negació dels drets de les nacions que oprimeix per a poder espoliar-les. Volem la llibertat del nostre País, per a poder decidir com ens autogovernem, com ens relacionem amb els altres països, com desenvolupem i protegim la nostra llengua i cultura, el nostre sistema comunicatiu, formatiu i productiu. Com garantim la qualitat de vida en tots els aspectes per a garantir un País per a la felicitat de la ciutadania. Anem CAP A LA SOBIRANIA  perquè tenim dret a decidir sobre nosaltres i sobre el nostre País.

SOM POBLE, SOM PAÍS. PAÍS VALENCIÀ CAP A LA SOBIRANIA, PERQUÈ TENIM DRET A DECIDIR

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, PDaD

Plataforma pel Dret a Decidir


 
next