Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva acollirà una família de refugiats sirians

RedactaVeu / Xàtiva.

Després de la reunió d’aquest divendres de la comissió mixta d’ajuda a les víctimes del conflicte sirià, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo; el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel; el portaveu del grup municipal de Ciudadanos, Juan Giner, i el coordinador de la comissió, Joan Bou han comparegut davant la premsa per anunciar que Xàtiva acollirà una família de refugiats. Angulo ha informat de l’inici dels tràmits per a traslladar a la ciutat una de les famílies que actualment es troben allotjades al Centre d’Atenció de Refugiats de Mislata. D’aquesta manera, Xàtiva ajudarà a descongestionar aquest centre per tal que hi puga accedir una nova família.

Aquesta decisió, presa unànimement en el si de la comissió mixta, pretén facilitar els mitjans per a millorar les condicions de vida d’aquestes víctimes de la guerra, ja que Xàtiva té preparat un dispositiu d’acollida per a aquestes persones que es troba desaprofitat com a conseqüència de les polítiques de la UE respecte de l’actual crisi humanitària.

El reallotjament d’aquesta família a Xàtiva suposarà l’inici d’un protocol d’integració que arrancarà amb la selecció de l’habitatge entre els recursos que la ciutadania ha posat a l’abast de la comissió mixta. El pagament del lloguer de l’habitatge es tramitarà a través d’una de les ONGs conveniades amb el Ministeri de Treball, qui es farà càrrec d’aquest cost, així com de sufragar les despeses d’alimentació i subministraments bàsics. El procés d’integració també inclou l’escolarització dels menors que pertanyen a aquesta unitat familiar.

Segons Angulo, “la família que arribarà a Xàtiva està formada per persones com nosaltres, que ja han cursat la sol·licitud per a obtenir la condició de refugiat i als quals integrarem amb la major normalitat possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa