Diari La Veu del País Valencià
Catalunya i el País Valencià mantindran dilluns una reunió sobre el Corredor Mediterrani

ACN / València.

El conseller català de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es reunirà aquest dilluns 18 d’abril a València amb la consellera valenciana d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, en una trobada que té com a objectiu “ampliar sinergies sobre el Corredor Mediterrani”, segons ha informat el Govern valencià a través d’una nota de premsa. La trobada estava prevista per al passat 21 de març, però es va haver d’ajornar amb motiu dels dos dies de dol decretats per l’accident d’un autocar a Freginals (Montsià). Després de la reunió entre els consellers, s’iniciarà una trobada a la qual assistiran representants de les dues conselleries.

El Govern valencià remarca la rellevància d’aquesta cimera atès que l’eix ferroviari València-Barcelona aglutina cinc milions de persones i part de les empreses més competitives de l’Estat. Malgrat això, lamenta que la connexió de mercaderies i passatgers entre les dues ciutats és “molt deficient”, amb un viatge en tren de més de 3 hores, “el mateix que fa 20 anys”.

La visita de Rull a València s’emmarca en la ronda de contactes que la Generalitat Valenciana ha iniciat amb els territoris implicats en el trajecte del Corredor Mediterrani. Així, el setembre, la consellera Salvador es va reunir amb el conseller aragonès de Territori, José Luis Soro, amb el compromís comú de reivindicar el Corredor Mediterrani. Així mateix, el Govern valencià assenyala que manté contactes sobre el Corredor amb altres autonomies com Múrcia i Andalusia.

La Generalitat Valenciana ha remarcat que l’actual executiu està liderant les iniciatives sobre el Corredor Mediterrani com una infraestructura fonamental per a la competitivitat i el progrés econòmic del sector empresarial valencià. En aquest sentit, recorda que la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, està duent a terme tot un seguit d’accions per a dinamitzar les obres del corredor i exigir que siga una realitat en el menor temps possible d’acord amb els estàndards europeus: doble plataforma i l’ample europeu.

Antecedents

El passat març es va constituir el Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani, que també s’ha presentat a Brussel·les i que aglutina la Generalitat Valenciana, organitzacions empresarials, universitats públiques, sindicats, col·legis professionals, ports, així com empreses tan importants com la Ford i la Societat Civil Valenciana, per a coordinar iniciatives i reivindicar aquesta infraestructura.

Així mateix, a finals del 2015, el president valencià Ximo Puig, va subscriure, juntament amb el president de Ferrmed, Joan Amorós, i els alcaldes de Castelló, Amparo Marco; València, Joan Ribó; Alacant, Gabriel Echávarri, i Elx, Carlos González, el Manifest per València del Corredor Mediterrani per a exigir a Foment la consideració prioritària del Corredor Mediterrani.

Comparteix

Icona de pantalla completa