Diari La Veu del País Valencià
Apagada informativa al País Valencià del reconeixement institucional a Guillem Agulló

mèdia.cat

Dijous 14 d’abril va produir-se una declaració històrica –en els plans simbòlic i democràtic- a Les Corts Valencianes: l’aprovació per unanimitat d’una declaració institucional en memòria de Guillem Agulló, el jove independentista assassinat per feixistes ara fa 23 anys.

La declaració i posterior ovació en peu de tot l’hemicicle a la família Agulló tanca una ferida que per alguns sectors de la societat valenciana és similar a la de l’accident del metro de València, ja que la mort de Guillem Agulló va anar seguida de la indulgència judicial amb els assassins, el linxament mediàtic de la víctima i la indiferència institucional pel cas. Només com a exemple, el vídeo de la votació és el més vist al canal de You Tube de Les Corts dels darrers dos anys.

La resposta dels mitjans valencians ha estat, però, una apagada quasi absoluta. Dels diaris impresos al País Valencià –tots amb corresponsal a Les Corts- només Las Provincias ha publicat el teletip d’agències al seu web. La resta –Levante, Diario Información, El Día de Castellón o El Periódico de El Mediterráneo– ni tan sols això.

Entre els digitals ho ha recollit La Veu del País Valencià i el portal del setmanari El Temps, però d’altres, com Valencia Plaza o ElDiarioCV, tampoc n’han informat.

De Barcelona destaca la cobertura de Vilaweb –que a més li dedica l’editorial-, mentre que l’Ara, El Punt Avui i La Vanguardia han publicat el teletip de l’ACN.

Dels diaris de Madrid –tots amb secció ‘Comunidad Valenciana’-, només ABC ha publicat el teletip d’EFE. En canvi, l’edició valenciana d’aquest rotatiu destaca en la seua portada digital que ‘Els independentistes catalans preparen un desplaçament a València per al dia 23’.

Per la seua banda La Razón, obre la secció valenciana explicant que ‘La Unesco va reconèixer el 2015 Les Falles del Pirineu Patrimoni de la Humanitat’ mentre que ‘les Falles més conegudes, les que se celebren a València (…) lluiten encara per ser reconegudes’.

Una mostra exemplar –les notícies i el silenci- sobre qui i com fomenta l’anticatalanisme i quina imatge de la societat valenciana es reprodueix.

Nota: Aquest article ha estat possible gràcies a la notificació d’un lector. Moltes gràcies.

Aquesta informació ha estat publicada per mèdia.cat (observatori crític dels mitjans)

Comparteix

Icona de pantalla completa