Diari La Veu del País Valencià
La Ribera mana a la final de la XXII lliga de raspall

PilotaVeu

/ València.

Quatre pilotaris de la comarca es barallaran pel títol més important per equips en la disciplina de raspall. Roberto d’Alzira, Ian de Senyera, Ricard de Castelló de la Ribera i Moro d’Alcàntera del Xúquer seran quatre dels sis aspirants d’aquest 2016 per apuntar-se aquesta data al seus respectius palmaresos.

No és gaire fàcil veure quatre pilotaris d’una mateixa comarca disputar una final d’algun trofeu de pilota valenciana. Al raspall, potser, siga més comú ja que gran part de l’activitat d’aquest món recau sobre la comarca de la Safor, on trobem noms il·lustres com el gran campió Waldo, Loripet, la saga dels Malondes, els Coeters, Gorxa.

Però si observem detalladament la plantilla de jugadors, així com les finals disputades dels darrers anys, observem un increment de nombre de pilotaris de fora d’aquesta comarca en la modalitat de raspall. Noms com Moltó (campió individual 2015, la Costera) o Marrahí (campió 2014, la Ribera) hi són una bona mostra que el raspall s’ha expandit i creix dia a dia, potser, gràcies a les escoles i centres de tecnificació que originen noves onades de pilotaris.

La final serà completada amb dos jugadors també de la mateixa comarca, la Costera. Ells són Sanchis de Montesa i Miravalles de Genovés. Tots sis ja compten les hores per poder fer vibrar el nombrós públic que de segur omplirà el trinquet de Bellreguard hui dissabte a partir de les 18.30h.

Comparteix

Icona de pantalla completa