L’Ajuntament de Xàtiva se suma a l’Homenatge als Maulets després de 20 anys

‘Xàtiva ha renascut de les seues cendres’ ja que el proper 23 d’abril aquest acte d’homenatge formarà part dels esdeveniments que organitzarà l’Ajuntament per commemorar el 25 d’abril.
16 abril 2016 01:00h
RedactaVeu / Xàtiva

“L’Homenatge als maulets a Xàtiva d’enguany serà especial per diversos motius”, explicaven els Miquelets del Regne de València a la seua Web. Tant és així que “per primera vegada en més de vint anys l’excel·lentíssim Ajuntament participarà com organitzador amb voluntat d’institucionalitzar-lo. A més, serà el primer cop en què els Miquelets del Regne de València dispararan salves d’honor en memòria dels defensors dels furs i de la segona ciutat del regne. Per primera vegada la Casa de la Ciutat col·labora amb els Miquelets en un acte solemne amb un significat tan important per a la memòria de Xàtiva”.

Segons es pot llegir al cartell i a la web de l’associació “els actes començaran a les 11.00 hores amb les primeres salves de fuselleria a la plaça de la Trinitat. El sergent arengarà la tropa i començarà la desfilada solemne fins la Plaça de Sant Francesc. Aleshores el general Basset dramatitzarà un discurs vibrant i tindran lloc les darreres salves en memòria dels maulets”.


“Participarà també  la Muixeranga d’Alacant, Pep Gimeno ‘Botifarra’, l’Escola de Danses local, així com la colla de dolçaina i tabal la Socarrà. El tradicional manifest corre a càrrec enguany de Vicent Tortosa.

Xàtiva, finalment, ha renascut de les seues cendres”.


 
 
next