L’Ajuntament de Xàtiva se suma a l’Homenatge als Maulets després de 20 anys

RedactaVeu / Xàtiva

“L’Homenatge als maulets a Xàtiva d’enguany serà especial per diversos motius”, explicaven els Miquelets del Regne de València a la seua Web. Tant és així que “per primera vegada en més de vint anys l’excel·lentíssim Ajuntament participarà com organitzador amb voluntat d’institucionalitzar-lo. A més, serà el primer cop en què els Miquelets del Regne de València dispararan salves d’honor en memòria dels defensors dels furs i de la segona ciutat del regne. Per primera vegada la Casa de la Ciutat col·labora amb els Miquelets en un acte solemne amb un significat tan important per a la memòria de Xàtiva”.

Segons es pot llegir al cartell i a la web de l’associació “els actes començaran a les 11.00 hores amb les primeres salves de fuselleria a la plaça de la Trinitat. El sergent arengarà la tropa i començarà la desfilada solemne fins la Plaça de Sant Francesc. Aleshores el general Basset dramatitzarà un discurs vibrant i tindran lloc les darreres salves en memòria dels maulets”.


“Participarà també  la Muixeranga d’Alacant, Pep Gimeno ‘Botifarra’, l’Escola de Danses local, així com la colla de dolçaina i tabal la Socarrà. El tradicional manifest corre a càrrec enguany de Vicent Tortosa.

Xàtiva, finalment, ha renascut de les seues cendres”.


 
 

Comentaris

Joan València
5.

Si la història que s'estudia està en mans de Madrid, el que ix sempre és una Història del país de Madrid és a dir una història nacional castellana, per reconstruir la nostra història s'ha de fer història des del punt de vista dels valencians i a València.

  • 1
  • 0
x x
4.

A ver cuando se puede ver una película en España, sobre la guerra de sucesión de principios del siglo XVIII, o una película sobre los almogávares, en la Corona de Aragón, con las compañías catalanas; o una película sobre la guerra de Cartagena de Indias, en 1741. O una película sobre la reconquista, en la península ibérica, sin que pase nada.

  • 0
  • 0
x x
3.

Mientras sea una recreación bien hecha, y sin falsedades históricas, y una recreación que no sea políticamente correcta todo es perfecto.
Como si hacen una recreación de la guerra de Francia en España, o una recreación de los almogávares en la Corona de Aragon.

  • 0
  • 2
Pep Meliana Meliana
2.

afortunadament rus està en presó

  • 4
  • 0
Eduard
1.

Uniu-vos als Miquelets. Estem fent un gran esforç per prestigiar les unitats valencianes durant la guerra de Successió. I necessitem recreadors. Més i més recreadors. No anireu a deixar-nos tots els borbònics per a nosaltres?

  • 8
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat