Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Xàtiva se suma a l’Homenatge als Maulets després de 20 anys
RedactaVeu / Xàtiva

“L’Homenatge als maulets a Xàtiva d’enguany serà especial per diversos motius”, explicaven els Miquelets del Regne de València a la seua Web. Tant és així que “per primera vegada en més de vint anys l’excel·lentíssim Ajuntament participarà com organitzador amb voluntat d’institucionalitzar-lo. A més, serà el primer cop en què els Miquelets del Regne de València dispararan salves d’honor en memòria dels defensors dels furs i de la segona ciutat del regne. Per primera vegada la Casa de la Ciutat col·labora amb els Miquelets en un acte solemne amb un significat tan important per a la memòria de Xàtiva”.

Segons es pot llegir al cartell i a la web de l’associació “els actes començaran a les 11.00 hores amb les primeres salves de fuselleria a la plaça de la Trinitat. El sergent arengarà la tropa i començarà la desfilada solemne fins la Plaça de Sant Francesc. Aleshores el general Basset dramatitzarà un discurs vibrant i tindran lloc les darreres salves en memòria dels maulets”.

“Participarà també la Muixeranga d’Alacant, Pep Gimeno ‘Botifarra’, l’Escola de Danses local, així com la colla de dolçaina i tabal la Socarrà. El tradicional manifest corre a càrrec enguany de Vicent Tortosa.

Xàtiva, finalment, ha renascut de les seues cendres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa