Diari La Veu del País Valencià
Educació confirma que no construirà el nou centre Sant Joan de Ribera a Burjassot
RedactaVeu / València

Alumnes, pares i mares del col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot han portat aquest matí la seua protesta a les portes de la Conselleria d’Educació per a reclamar el trasllat immediat dels alumnes del centre a unes instal·lacions segures i l’inici de la construcció del nou centre.

Els alumnes del centre, que primer s’han concentrat a les portes, no han entrat hui a classe i, tal com ha assenyalat la presidenta de l’AMPA, tampoc ho faran demà ja que Conselleria no ha atès les seues reivindicacions en la reunió mantinguda aquest matí.

El Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, ha rebut els representants de la comunitat educativa i els ha confirmat que la Conselleria d’Educació no construirà el nou centre Sant Joan de Ribera, en canvi sí s’ha compromés a valorar la rehabilitació del sostre que està posant en perill la seguretat de l’alumnat.

De fet, Conselleria ha comunicat a l’AMPA que no els facilitarà còpia de l’informe i que el que realitzarà és la rehabilitació de la teulada però, “ni ens han dit quina zona de la teulada, ni el termini per a realitzar l’obra, ni què passarà amb els alumnes mentre es realitza l’obra”, segons la presidenta de l’AMPA.

“Reclamem que es trasllade de manera urgent tot l’alumnat a les instal·lacions provisionals en el solar que ja està habilitat per l’Ajuntament, que s’enderroque el centre actual i que comencen les obres del nou”, ha assenyalat.

L’informe de l’arquitecte de l’Ajuntament de Burjassot, realitzat en les vacances de Pasqua, certifica l’estat de perillositat que presenta part de l’estructura de la teulada de fusta de l’edifici, afectada per xilòfags. Per aquest motiu, el Consistori ha sol·licitat també a la Conselleria, en carta remesa ja fa 10 dies, que execute el trasllat de l’alumnat del CEIP Sant Joan de Ribera al més prompte possible i de no ser així, s’adoptaran les mesures oportunes que garantisquen la seguretat de la comunitat educativa del centre escolar.

Representants del sindicat STEPV en les concentracions

Representants de STEPV han assistit a les concentracions convocades en el centre. Imma Coret, permanent comarcal de STEPV en l’Horta Nord, i Marc Candela, del Secretariat Nacional del Sindicat i president de la Junta de Personal Docent de València, han assistit a la concentració a la porta del centre i, posteriorment, a la concentració a la Conselleria d’Educació.

Divendres passat membres del Sindicat es van personar a les instal·lacions del CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot per a realitzar una avaluació de riscos preventiva, com a conseqüència de la qual s’ha demanat a Conselleria de forma immediata i cautelar, el desallotjament del centre i la reubicació de l’alumnat, professorat i PAS en unes altres instal·lacions que oferisquen la màxima seguretat. També se suma a la petició de construcció d’un nou centre.

A més, el Sindicat denuncia que no existeix el pla de revisió dels centres que va prometre la consellera d’educació, María José Català, el mateix dia en què es va enfonsar el sòl del centre de Santa Pola. STEPV va sol·licitar participar en el pla de revisió i que es tractara en Mesa Sectorial, petició que va ser rebutjada per la Conselleria.

Finalment, el Sindicat denuncia les amenaces de la Conselleria a pares i mares per no dur els seus fills i filles al centre per la greu situació de seguretat que pateix, en compte de resoldre la situació de manera immediata.

Amb el lema ’20 anys d’espera cole nou ja!’, membres de l’executiva de FAPA-València han estat presents per a donar el suport a l’AMPA que des de fa molts anys continua al front de la mateixa lluita, la necessitat d’un col·legi nou que acabe amb els problemes d’infraestructures que pateixen.

Més de 25 anys de reivindicacions

La situació de l’edifici del Joan de Ribera és de totes i tots coneguda. Fa més de 25 anys, que s’iniciaren les reivindicacions per un edifici nou. Les diferents mares i pares que hi han dut els seus fills i filles, han estat contínuament lluitant per la construcció davant la passivitat de les persones que haurien de fer-ho.

L’informe emés pel Banc Europeu d’Inversions, que destinà 300 milions d’euros al programa ‘Crea Escola 2’, recull la construcció del nou edifici i a hores d’ara encara no se sap on s’han destinat els diners. Fa cinc anys l’AMPA va tenir coneixement d’una partida pressupostària que finalment es va desviar. Ara, com era d’esperar, l’estat de l’edifici ha empitjorat raó per la qual és insegur, ja que el sostre de fusta pot caure en qualsevol moment.

L’AMPA considera que “valorar si s’arregla el sostre” no és suficient, per tant continuaran la lluita i demà es tornaran a concentrar a les portes de la Conselleria d’Educació per a defensar la seua escola pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa