Diari La Veu del País Valencià
Barxeta, Muro i Vilamarxant reuneixen 25.000 persones en la tercera jornada de Trobades
RedactaVeu / País Valencià

La cloenda del tercer dia de Trobades ha deixat unes xifres molt sucoses: 25.000 assistents, 67 pobles implicats i centenars d’escoles participants en tres festes que prenen la llengua com a eina de cohesió social i eix vertebrador del territori. Aquestes festes populars palesen que el poble es fa comarca a comarca amb la complicitat dels vilatans.

En el marc de les Trobades, el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha volgut ressaltar un aspecte clau que defensa l’entitat que encapçala: “l’ educació pública, de qualitat i en valencià”. Així, Moreno ha posat l’accent en què “un país d’escoles és una aposta per una societat on l’ensenyament en valencià estiga present en tot el sistema educatiu, Infantil, Secundària, Batxillerat, Persones Adultes, FP, universitat…, i en tots els centres, públics i concertats, de tot el nostre territori, sense exempcions”. En aquesta línia, el president ha manifestat que “no podem privar ningú d’estudiar en valencià, de garantir el dret i l’accés al programa òptim, que és l’ensenyament en valencià, tal com ho reflecteixen els bons resultats acadèmics de l’alumnat”.

Aquest diari digital ha està seguint de ben prop les Trobades, enviant corresponsals a cadascuna de les festa per la llengua i l’educació que han tingut lloc aquesta tercera jornada a Barxeta, Muro i Vilamarxant, per tant, si volen conèixer de primera mà com han transcorregut les Trobades només han de clicar damunt dels respectius pobles.

Comparteix

Icona de pantalla completa