Diari La Veu del País Valencià
Ian, Moro i Miravalles s’avancen en la Final de la XXIII Lliga de raspall- Diputació de València
PilotaVeu / Bellreguard.

L’equip roig format per Ian, Moro i Miravalles aconseguia ahir dissabte a la vesprada el primer punt dels dos necessaris al vèncer 25-15 a Ricard, Sanchis i Roberto en el trinquet del Zurdo de Bellreguard, la que ha sigut la primera de les finals de la XXXIII Lliga Professional de Raspall-Trofeu Diputació de València.

Els dos equips han estat a un nivell altíssim durant vora dues hores de batalla, i la partida ha estat molt igualada i disputada, colpejant-se cada pilota com si fos l’última amb molta entrega. Estes ganes també s’han traslladat al nombrós públic que omplia la instal·lació de la Safor i vibrava des de l’inici amb els sis jugadors.

El llançament de la moneda dictaminava que l’equip roig elegiria el dau per traure, i amb un joc molt segur aconseguia el primer joc ràpidament. L’equip blau no volia ser menys, i també s’adjudicava el següent joc al dau i després trencaven el primer traure de l’equip roig avançant-se 5-10 al marcador.

Ian, Moro, Miravalles, Ricard, Sanchis i Roberto abans de la final. Fotografia: PilotaVeu

Quan semblava que l’equip de Ricard començava a dominar la partida, han tingut pilotades per fer 15 a 5, però han errat pilotades no forçades i no han aconseguit rematar. Cosa que ha fet reviscolar l’equip roig que igualava la partida a 10.

Ricard i els seus companys tornaven a trencar el traure dels rojos i feien el 10-15 després d’un joc espectacular amb molt d’intercanvi. Tornaven a decantar la partida, tenien moltes oportunitats per fer 20-10 i sentenciar l’escapada ja que passaven al dau. Però de nou moltes errades i la seguretat de l’equip roig sobretot gràcies al lideratge de Moro feu que tornaren a igualar a 15 deixant altra vegada oberta la partida.

A partir d’ací, el domini canviava de costat, els rojos tornaven a mostrar per què són els invictes de la competició; l’encert dels tres jugadors tant d’Ian amb un gran final, la seguretat de Moro com l’encert de Miravalles anava en augment. Mentre que l’equip blau no podia rematar la feina, amb un Roberto que no demostrava l’efectivitat a la qual ens té acostumats, un Sanchis amb pilotades espectaculars però també amb algunes errades provocades principalment per un Moro que donà una nova lliçó de joc, dient que la força no és el més important en la pilota, i encara que el rest Ricard espentava i intentava posar ordre fins al final, açò no ocorria i el trio roig aconseguia la primera victòria 25-15.

Cal destacar la presència en la final del Director General d’Esports, el president de la Federació de pilota valenciana i l’alcalde de Bellreguard.

Esta gran partida es podrà veure hui per LevanteTV o www.levantetv.es (internet) a les 16.00h de la vesprada.

Moro raspant durant la final. Fotografia: Juan Rodrigo Legua

Tot i la victòria de l’equip roig, queda tot obert per al diumenge 24 al nou trinquet d’Oliva, on a partir de les 11.30 es disputarà la segona partida de la final , on esperem gaudir d’una partida plena d’emocions com la ja viscuda, segur que els sis pilotaires tornen a delectar-nos amb un digne espectacle.

Mata i Raül campions de la Lliga Promeses

Abans de la gran final es va disputar la final de la Lliga promeses, una gran partida on Mata i Raül de blau aconseguiren guanyar a Ximo i Lorja de roig per un ajustat 20-25 després de remuntar un 20-10 en contra.

Mata, Raül, Lorja i XImet abans de la final de promeses. Fotografia: El Zurdo

Comparteix

Icona de pantalla completa