Diari La Veu del País Valencià
Baldoví defensa coalició amb Podemos si n’hi ha eleccions, però amb EUPV

EP / RedactaVeu / València.

El diputat de Compromís en el Congrés Joan Baldoví ha defensat aquest dilluns la repetició de la candidatura amb Podemos, en cas que se celebren noves eleccions estatals a l’Estat espanyol, però amb la inclusió d’altres actors com Esquerra Unida. “Sóc partidari de reeditar la coalició però no solament amb Podemos, sinó que estiguen presents altres actors, entre ells inexcusablement EUPV”, ha insistit.

Així ho ha indicat Baldoví als mitjans de comunicació, després de participar en un desdejuni informatiu del ‘Fòrum Nova Economia’, en ser preguntat per les declaracions del conseller d’Economia Sostenible i membre de Compromís, Rafael Climent, de no concórrer al costat de Podemos en cas de celebrar-se noves eleccions i de presentar-se com Compromís.

Sobre aquest tema, Baldoví ha assenyalat que aquesta decisió de concórrer o no amb Podemos és una qüestió que hauran de decidir els òrgans interns de la coalició, encara que ha manifestat que, a títol personal, és partidari de reeditar la candidatura amb la formació habitada però en una coalició en la qual també estiguera Esquerra Unida com no va ocórrer en les passades eleccions.

“Sóc partidari de reeditar la coalició però no solament amb Podemos, sinó que també estiguen presents altres actors entre ells inexcusablement EUPV”, ha subratllat.

D’altra banda i qüestionat sobre la possibilitat de formar grup propi en el Congrés dels Diputats, Baldoví ha avançat que s’està estudiant aquesta possibilitat, tant des de l’executiva de Compromís com per part d’En Marea i En Comú Podem amb l’objectiu de cercar una fórmula que garantisca que quan arriben al Congrés “no s’interpretarà el reglament de manera arbitrària” com, al seu parer, s’ha fet.

En aquest sentit, ha explicat que estudiaran totes les fórmules possibles perquè “aqueixa voluntat de tenir grup propi siga una realitat” i “no puga haver-hi una interpretació malèvola del reglament en el Congrés dels Diputats”, ha sostingut.

Congrés del Bloc

Respecte al Congrés del Bloc, una de les formacions que componen Compromís, que se celebrarà el pròxim mes de maig i en el qual es triarà la nova executiva, Baldoví ha indicat que no es decanta per cap dels dos candidats que opten a la secretaria general perquè considera que caldria una única candidatura.

D’aquesta manera, ha apuntat que confia que després del Congrés siguen capaços d’eixir amb una única candidatura perquè, al seu entendre, “interessa al Bloc, a Compromís i a aquest país que tinguem una força unida i que no estiga perduda en disputes internes”.

Per açò, ha manifestat que farà “tot el possible” perquè hi haja una única llista amb una Executiva “votada majoritàriament per tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa