Diari La Veu del País Valencià
L’Albufera de València estrena web
RedactaVeu / València

Es tracta d’un “nou esforç per a valorar l’Albufera que s’afegeix al que s’està realitzant des del govern municipal en els últims mesos amb la instal·lació de panells de conscienciació, l’adquisició d’un cotxe elèctric per a la seua vigilància o la nova cartelleria del Racó de l’Olla, tal com ha recordat Sergi Campillo. El regidor ha qualificat l’Albufera com “un enclavament únic al món, un parc natural periurbà envoltat per una àrea metropolitana amb un milió i mig d’habitants i sotmès a una gran pressió antròpica”.

A pesar dels seus indubtables valors naturals, “és un lloc únic que no tots coneixen encara”, ha assenyalat el regidor abans de referir-se al fet que l’anterior web “estava totalment obsoleta” i que amb la nova es persegueix que “el que la veja diga: jo vull anar allí”. És una web trilingüe: valencià, castellà i anglès, “plena de dibuixos i anotacions que recorden el quadern d’un naturalista”.

La nova web, que és accessible a partir de hui en l’adreça albufera.valencia.es, “converteix el fet de conèixer l’Albufera en una cosa molt atractiva i servirà per a valorar el treball que fem allí”, ha assenyalat Julià Àlvaro, que ha recordat que l’enclavament va arribar a tindre en el passat cinc vegades més superfície que en l’actualitat, “però també van estar a punt de posar-se en marxa projectes que haurien suposat la dessecació de l’estany”.

Ha coincidit amb Campillo que “és un ecosistema molt delicat en el qual és necessari dur a terme una bona depuració per a millorar el nivell de qualitat de l’aigua”.

Àlvaro ha anunciat que “després de revertir la figura de dinamitzador del parc per a posar al capdavant persones no qualificades, en aproximadament quinze dies serà nomenat un director conservador per la via de la legitimitat que el Partit Popular es va carregar i que tindrà entre les seues funcions enfortir la coordinació entre les tres administracions”

Tres administracions competents

Sergi Campillo ha recordat que l’Ajuntament gestiona la Devesa i és el propietari de l’estany de l’Albufera i que és la Generalitat qui té la competència de gestió del parc natural, mentre que les platges i la zona maritimoterrestre depenen de l’administració de l’Estat. ”És una gestió complicada”. També ha ressaltat la necessitat d’aconseguir la complicitat de la ciutadania per a donar-la a conèixer “perquè és una gran desconeguda i, alhora, quasi un element identitari dels valencians”.

El regidor d’Espais Naturals ha recordat que mai fins ara no s’havia fet a València una campanya de publicitat de l’Albufera. ”Aquesta és ambiciosa, específica, amb dos bàners a la web municipal i en la de Turisme València, perquè la gent puga veure la gran bellesa d’aquest espai, puga accedir a una representació dels diferents ambients i ecosistemes i que quan els veja, senta la necessitat de visitar-la i conèixer-la”.

Comparteix

Icona de pantalla completa