Músics per la Salut, un projecte que humanitza l'experiència hospitalària

La fundació valenciana Social Musik ha realitzat tres proves pilot a l'Hospital Lluís Alcanyís, al Doctor Peset i a la Fe de València
18 abril 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La fundació valenciana Social Musik ha realitzat una prova pilot de Músics per la Salut en l'Hospital Lluís Alcanyís, el Doctor Peset i la Fe de València, un projecte que pretén humanitzar l'experiència hospitalària mitjançant el voluntariat de centenars de músics i la realització de microconcerts que es desenvoluparan en entorns sociosanitaris de l'Estat espanyol.

Segons explica la fundació en un comunicat, els microconcerts que van tindre lloc a la Fe van ser realitzats per músics del Conservatori Professional Sant Rafael de Bunyol i van tenir un excel·lent acolliment per part dels pacients, familiars i personal sanitari, que van mostrar la seua satisfacció per la iniciativa.

Social Musik està actualment recaptant l'avaluació dels tres hospitals per a tindre una resposta rigorosa amb la qual poder valorar els beneficis d'aquest projecte que aprofita la música i el seu poder terapèutic en l'àmbit sanitari.
 

Bernat Fabra, president de la Fundació Social Musik, ha afirmat que “aquest és un projecte de gran impacte social del qual podrien beneficiar-se milers de persones”. Així mateix, Fabra ha manifestat que “Músics per la Salut aspira a implantar-se de forma progressiva amb l'objectiu de desenvolupar-se i integrar-se en el dia a dia dels hospitals”.

La fundació ha mantingut contactes amb altres governs autonòmics que, segons la mateixa Social Musik confirma, ja “s'han interessat pel projecte”.

Avaluació i qualitat assistencial

Els resultats de l'avaluació de les proves pilot realitzades serviran per a poder desenvolupar Músics per la Salut en els hospitals i entorns sociosanitaris (geriàtrics, centres de salut mental…) incorporant avanços i perfeccionant el protocol perquè aquest voluntariat musical, que té com a prioritat el pacient, supose un suport i una millora sensible en la qualitat assistencial que es presta actualment.
 

Concert a la Fe. Foto: Social Musik.

Iniciativa social

L'altre vessant d'aquest projecte és promocionar, difondre la cultura musical i, al mateix temps, donar suport als músics, que han rebut aquesta iniciativa social de forma molt positiva i han tingut una gran resposta per a participar en aquest voluntariat de proximitat, segons explica la fundació. La selecció dels intèrprets es realitzarà per músics professionals i responsables de Social Musik per a oferir un nivell de qualitat òptim en els concerts. A més, per al desenvolupament dels macroconcerts, els músics comptaran amb un protocol i assessorament d'experts que contemplarà la conveniència del repertori, la interacció amb el pacient, qüestions logístiques, etc.

La Veu del País Valencià
 
next