Diari La Veu del País Valencià
La Fundació General de la Universitat de València desenvolupa 648 accions en 2015
Redactaveu / València

En l’apartat de cultura, la Fundació General de la Universitat de València, amb el suport del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, ha realitzat 362 activitats, entre les quals s’inclouen l’exhibició de 23 exposicions, que han reunit 49.236 visites; l’organització de 141 visites guiades, amb 7.185 participants; la representació de 67 obres de teatre a la Sala Matilde Salvador de La Nau, amb 4.466 espectadors; i la interpretació de 89 concerts i recitals per les diferents agrupacions musicals universitàries, dins de la programació regular de concerts de cambra i del festival Serenates al Claustre, amb una assistència de 27.525 persones.

Les tres grans exposicions han estat ‘Dones. Afganistan. Fotografies de Gervasio Sánchez i textos de Mónica Bernabé’, amb 8.621 visites; ‘Univers Santos. El fervor de la perseverança en Carles Santos’, amb 5.201 visites; i ‘Carles Salvador i el seu temps’, amb 4.556 visites. Així mateix, el Patronat Martínez Guerricabeitia, convertit ara en Col·lecció Martínez Guerricabeitia, com a ens gestor de la col·lecció d’art contemporani de la Universitat de València, va organitzar les exposicions, dins del cicle ‘Trobades’, ‘Mundo B’, de Mavi Escamilla, i ‘L’incendi i la paraula’, de Mery Sales, a més de participar en sengles mostres a Alcoi i a l’IVAM amb la cessió de part de l’obra de la col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat. D’altra banda, la trajectòria del col·leccionista i mecenes Jesús Martínez Guerricabeitia va estar reconeguda el 9 d’Octubre amb la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural, a títol pòstum.

En matèria d’inclusió, destaca l’organització del I Congrés Nacional sobre Emprenedoria, Ocupació i Discapacitat, a càrrec de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la Universitat de València, la qual ha donat suport, durant tot l’any, a 1.071 estudiants i 70 PDI (Personal Docent i Investigador), recolzats per un equip de voluntaris format per 148 estudiants universitaris. Aquestes xifres tornen a posicionar la Universitat de València com a la institució acadèmica presencial amb major nombre d’estudiants amb diversitat funcional matriculats. Aquesta tasca ha estat reconeguda també en 2015 amb el Premi Solidari ONCE Comunitat Valenciana, en la categoria d’Administració Pública, pels seus més de 20 anys d’atenció a l’alumnat amb discapacitat.

Per la seua banda, el Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca (CUDAP) va atendre durant el passat exercici 128 xiquetes i xiquets amb trastorns del neurodesenvolupament.

Quant a la seua aposta per la cooperació universitària, en 2015 la Fundació General de la Universitat de València ha estat present, mitjançant l’execució de 23 projectes tècnics, a 13 països i territoris d’Àfrica, Amèrica Central i Sud-amèrica; i ha organitzat l’Encontre de Càtedres UNESCO de l’Estat espanyol, que va reunir a València 24 càtedres i 81 participants.

Així mateix, la Fundació General de la Universitat de València és responsable de la promoció de l’ocupació entre els estudiants i les persones titulades per aquesta universitat, a través de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL). Aquest servei va aconseguir en 2015 la inserció de 131 persones inscrites en la seua Borsa de Treball, va publicar l’informe global de l’Estudi d’Inserció dels Titulats dels Màsters Oficials de la Universitat de València, va finalitzar el IV Estudi d’Inserció Laboral de Titulats d’aquesta universitat, i va organitzar el X Fòrum d’Ocupació amb la participació de més de 60 empreses i institucions.

Altres aspectes que han ocupat l’activitat de la Fundació General de la Universitat de València han estat l’impuls d’accions formatives mitjançant els diferents serveis i projectes, les quals han estat 87 enguany; el foment de la participació ciutadana i el voluntariat a través dels programes Alumni UV i de Voluntariat Cultural; així com la promoció de la recerca i la divulgació científica.

Accions estratègiques

Durant el 2015, la Fundació General de la Universitat de València ha dut a terme diverses tasques de caràcter estratègic per a la millora dels seus serveis i la consecució de l’excel·lència. Es tracta, per exemple, de la primera d’aquestes entitats en implementar un portal de transparència i bon govern, que va presentar a La Nau, durant la celebració del VII Congrés de Fundacions Universitàries promogut per l’Asociación Española de Fundaciones.

Igualment, en 2015 s’implementà un marc normatiu per a la posada en marxa i el manteniment de les xarxes socials de la Fundació.

També va estar amfitriona de la XVI Assemblea Anual de la Xarxa Espanyola de la Fundació Anna Lindh, i va participar en projectes culturals com ara ‘Futur Obert. Conferències Caixa Popular’; ‘Emergents’, sobre cultura inclusiva; i el Projecte IMP (Programa Internacional d’Assessorament).

La Fundació i el mecenatge

Una tasca molt important de la Fundació General és la gestió de les col·laboracions que, mitjançant convenis, fan possible la participació directa d’empreses i institucions públiques i privades en l’activitat universitària.

En 2015, han estat entitats col·laboradores Banco Santander, Heineken España S.A., la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de València i de Gandia, l’Obra Social “La Caixa”, Caixa Popular, Fundació Banc Sabadell, Fundación ONCE, Fundación Vodafone España, Fundación Universia i Taller de Luteria.

Tanmateix, la Fundació General de la Universitat de València participa en diferents xarxes fundacionals per a la promoció de la difusió de la seua activitat. La Fundació forma part de l’Asociación Española de Fundaciones, la Fundació Anna Lindh, l’Asociación Española de Crowdfunding, la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Alumni España, LEO-NET i la Regional Network Labour Market Monitoring. A més, en 2015, el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, ha estat nomenat coordinador del Consell Autonòmic de Fundacions de la Comunitat Valenciana, constituït per l’Asociación Española de Fundaciones (AEF), en la seua condició de membre de la Junta Directiva d’aquesta associació.

Comparteix

Icona de pantalla completa