Diari La Veu del País Valencià
Caixa Ontinyent, única supervivent del sistema valencià de caixes, en un llibre
RedactaVeu / València

El llibre analitza la història, el model de negoci i les claus de l’estratègia d’aquesta entitat financera valenciana. Una trajectòria marcada per un creixement equilibrat i responsable, ajustat als seus recursos i a l’entorn, però sense apartar-se dels seus valors tradicionals: la prudència, la cohesió dels treballadors amb l’equip directiu i el consell d’administració, i el foment de la confiança dels clients. Una aposta que manté l’esperit inicial de les caixes d’estalvis, arrelades als seus territoris i socialment responsables. Aquesta prudent forma d’actuar ha sigut qualificada en els fòrums financers com a “banca avorrida”; els autors del llibre la presenten com “la banca del sentit comú”.

El llibre està prologat per José Manuel Pastor, degà de la Facultat d’Economia de València i Joaquín Maudos, catedràtic de Fonaments de l’Anàlisi Econòmic de la Universitat de València, director adjunt de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i col·laborador del Col·legi Universitari d’Estudis Financers (CUNEF).

Presentació a la Fira del Llibre

Caixa Ontinyent. Más que palabras, hechos serà presentat el divendres 22 d’abril a la Sala Museu 1 de la Fira del Llibre de València, per Vicent Soler, conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, dins d’un acte al qual han confirmat la seua assistència destacades personalitats de l’àmbit econòmic i financer valencià. La presentació tindrà lloc a partir de les 19.30 hores.

La col·lecció Vincle Empreses compta amb la col·laboració de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Els autors

José Pla Barber, catedràtic d’Universitat d’Organització d’Empreses, director del Màster en Estratègia d’Empresa de la Universitat de València, investigador associat John Dunning Center de la Universitat de Reading (UK) i vicepresident d’European International Business Academy. És autor, entre altres, del llibre Dirección de Empresas internacionales.

Cristina Villar García. Doctora en Direcció d’Empreses i professora del Departament de Direcció d’Empreses J.J. Renau Piqueras” de la Universitat de València. Professora convidada en les universitats de Reading (UK), Upsala (Suècia) i Antioquia i ICESI (Colòmbia). És autora de diferents publicacions sobre estratègia, innovació i rendiment empresarial.

Ana Botella Andreu. Llicenciada en Ciències Econòmiques i màster en Internacionalització Econòmica i Comerç Internacional. Consultora en Estratègia d’Empresa, investigadora del Departament de Direcció d’Empreses “J.J. Renau Piqueras” de la Universitat de València i docent de l’àrea de Direcció Estratègica.

Comparteix

Icona de pantalla completa