Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat augmenta la seua col·laboració amb la Fira del Llibre de València
RedactaVeu / València

“Volem donar un major suport a la Fira del Llibre que trau la cultura al carrer i la fa més accessible als ciutadans”, ha manifestat el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, després de destacar que la Generalitat ha augmentat la col·laboració amb la Fira del Llibre de València “subvencionant els tallers d’animació a la lectura per al públic escolar o la carpa de la llibreria Llig, que acull 45 editorials valencianes. També ho fa participant en la primera edició de la Fira de Foment Lector dirigida a gestors culturals.

Albert Girona ha fet aquestes declaracions durant la seua participació en la inauguració de la Fira del Llibre de València, de la qual ha dit “que gaudeix de bona salut, ja que enguany té més metres i hi ha més participació de llibrers i d’editorials”.

La Fira del Llibre de València romandrà oberta fins a l’1 de maig als jardins de Vivers, compta amb 90 casetes i més de 200 actes entre tallers, animacions, debats, taules redones i presentacions literàries.

Visita d’escolars a la Fira del Llibre de València.

Els tallers organitzats per la Generalitat estan dirigits a grups de col·legis o xiquets que s’acosten amb les seues famílies a la Fira del Llibre i es distribueixen en diferents espais que potencien la literatura oral amb destacats escriptors. També s’anima a la lectura utilitzant espectacles de titelles, teatre, màgia i circ i en tallers que desenvolupen la creativitat literària i lectora i que comprenen temes d’interès actual com la sensibilització i prevenció de la violència de gènere.

La Generalitat també participa en la primera edició de la Fira del Foment Lector, dirigida a programadors culturals, gestors de l’Administració pública, bibliotecaris, educadors, mediadors, col·lectius educatius i ha instal·lat una carpa que acull els fons editorials de la llibreria Llig, a la qual s’han sumat 45 editorials valencianes que exposaran les seues últimes novetats.

Paral·lelament a la Fira del Llibre es mostra l’exposició de fotografies de “50 anys de Fira del Llibre” a València, en la qual col·labora la Conselleria d’Educació. L’exposició s’exhibirà fins al 15 de maig a la sala Contraforts del Centre del Carme i recull una selecció de fotografies de José García Poveda, el Flaco, i de material gràfic que fa un recorregut per la història de les 50 edicions de la Fira del Llibre a València.

La participació de la Generalitat en la Fira del Llibre és una de les actuacions que recull el Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura, que forma part del pla estratègic Fes Cultura. Sota el lema “Llegim, llegim, llegim” i en col·laboració amb la fundació FULL, han planificat una sèrie d’actuacions l’objectiu de les quals és elevar els índexs de lectura en la societat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa