Diari La Veu del País Valencià
CSI-F denuncia la falta de comissions per a avaluar la carrera professional del personal sanitari
El sindicat CSI-F considera que la falta de comissions d’avaluació de la carrera i el desenvolupament professional del personal sanitari “posa en dubte” el compromís del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, de reactivar-los. La central sindical lamenta la manca de negociació per part de l’administració.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que la Generalitat va aprovar, per decret, la creació de comissions d’avaluació de carrera i desenvolupament professional del personal sanitari. La funció d’eixes entitats consisteix a avaluar a uns 35.000 empleats públics d’aquest sector perquè puguen progressar en la carrera i desenvolupament, o, als nous i amb plaça fixa, perquè puguen entrar-hi.

CSI-F apunta que aquestes comissions, aprovades al 2006, no han arribat a constituir-se. El sindicat tem que, davant la seua inoperativitat i la falta de negociació per part de Conselleria de Sanitat, no puguen desenvolupar la seua labor abans de l’1 de gener de 2014, quan finalitzen els efectes del decret de retallades publicat el 10 de gener de 2012. El mateix conseller es va comprometre a reactivar la carrera i desenvolupament professional a partir de 2014.

CSI-F recorda que l’esmentat decret de retallades ha provocat que, durant 2012 i 2013, els professionals sanitaris únicament estiguen cobrant el 50% del complement de carrera i desenvolupament professional. A més, segons la llei de pressupost de 2011, eixos dos anys no computaran a l’efecte d’antiguitat per a progressar en la carrera o per a accedir qui no la tinga.

Comparteix

Icona de pantalla completa