Diari La Veu del País Valencià
Aquest divendres Agost celebra la XIV Trobada de Secundària i Batxillerat en valencià

RedactaVeu / Agost

El divendres, 22 d’abril, l’IES Agost serà l’amfitrió de la XIV Trobada de Secundària i Batxillerat en valencià de l’Alacantí. Les diferents activitats que es duran a terme estaran distribuïdes entre el Poliesportiu, la Casa de la Cultura i el mateix IES Agost.

La benvinguda serà a les 10h, per tot seguit començar diferents activitats i tallers com un karaoke, un torneig de frontó, danses, un taller amb la Muixeranga d’Alacant, així com altres sobre habilitats comunicatives o prevenció de la violència de gènere. A les 11h hi haurà un espectacle teatral a càrrec de Tarannà Teatre amb l’obra “Ser o no ser” i a les 12h es clourà aquesta trobada amb el concert de Kontaminació Akústica. Si voleu consultar la programació completa i detallada només heu de punxar ací.

Associació Cívica per la Normalització del valencià a l’Alacantí

L’entitat que coordina aquesta activitat de les trobades, així com cursos en valencià o el cinema a l’escola, és l‘Associació Cívica per la Normalització del valencià a l’Alacantí. Les línies bàsiques d’actuació d’aquesta entitat estan dividides en tres grans grups: la política educativa, on es pretén aconseguir que tothom puga escolaritzar els seus fills en valencià; coordinar les Trobades d’escoles i instituts en valencià de l’Alacantí i potenciar iniciatives educatives en valencià. En la vessant de política institucional, volen garantir que totes les administracions del nostre entorn utilitzen el valencià en la documentació administrativa i en qualsevol altra forma que utilitzen per a dirigir-se al ciutadà. Per últim, en l’apartat de política cultural i d’ús social de la llengua la intenció és posar a l’abast de la ciutadania activitats culturals i d’oci en valencià, i fer de l’ús d’aquesta llengua un fet normalitzat a l’Alacantí.

Comparteix

Icona de pantalla completa