Nou cas de discriminació lingüística de la Diputació d'Alacant

La resposta a una queixa d'un usuari perquè no apareixia retolació en valencià a una part de l'edifici va ser que podia ser "antiestètic"
21 abril 2016 01:00h

RedactaVeu / Alacant.

Ens arriba una nova denúncia per discriminació lingüística, en aquest cas es tracta d'una desconsideració cap a la llengua en una resposta provinent d'una institució pública. Segons ens relata l'afectat, que prefereix guardar l'anonimat, "tot comença quan pose una queixa al Síndic de greuges queixant-me que a la façana de l'Auditori de la Diputació d'Alacant hi ha zones i rètols on no apareix en valencià".

La queixa, amb data de registre d'entrada del dia 30 de març d'aquest 2016, i amb número 1602288, reflectia la preocupació d'aquest ciutadà per entendre que la manca de retolació en la nostra llengua deixava en una situació de discriminació el valencià envers l'altra llengua oficial del nostre país.

Sempre segons el denunciant, va rebre la resposta oficial a la seua queixa signada pel mateix vicepresident de la Fundació de la Comunitat Valenciana Auditori de la Diputació Provincial (ADDA), amb la qual passa la pilota a la Diputació d'Alacant perquè literalment diu que l'ADDA: "té subscrit un contracte d'arrendament amb la Diputació que esdevé la titular de l'edifici".

Tot seguit passa a indicar-li que alguna de les zones sí compten amb retolació en valencià, per a la qual cosa adjunta fotografies que mostren la retolació en valencià. Segons l'afectat, el més greu de la resposta es pot trobar cap al final, ja que "la resposta va ser vergonyosa ja que el president (PP) em diu que posar el valencià podria ser "antiestètic" per a la imatge de la façana". Així, cap al final del text, la resposta institucional justifica la no retolació en valencià de la façana perquè: "En qualsevol cas cal tindre en compte que les façanes formen part del disseny estructural i artístic, cosa que pot dificultar encaixar en la mateixa façana la duplicació de lletres que tenen un gran tamany [sic] i que això faça impossible o antiestètic aquesta duplicació".

També poden consultar la resposta en el PDF adjunt.

 

Descargas

next