Diari La Veu del País Valencià
Denuncia la Discriminació Lingüística a La Veu

RedactaVeu / País Valencià.

Els Drets Lingüístics dels ciutadans valencians estan reconeguts clarament en el nostre Estatut d’Autonomia. Malgrat això, la situació real que patim actualment els qui parlem una de les dos llengües oficials a la nostra terra, el valencià, és ara per ara insostenible i moltes són les situacions en què hem vist vulnerat el nostre dret a expressar-nos lliurement en la nostra llengua.

De fet, un informe de Plataforma per la Llengua ha estat tractat per una Comissió de Justícia al mateix Parlament Europeu. L’informe, titulat “Si me hablas en catalán se suspende el juicio”, recull trenta-set nous casos de discriminació lingüística detectats i que es consideren clara vulneració de drets lingüístics. Amb aquests, se sumen als cinquanta de l’informe anterior “En espanyol o nada”. Tots ells es poden trobar geolocalitzats en aquest mapa.

Per això, des de La Veu volem aportar el nostre granet de sorra per a difondre tots aquells casos que ens arriben i que siguen exemples de clares vulneracions dels Drets Lingüístics dels valencianoparlants. És important la denúncia perquè es faça visible aquest greu fet que patim diàriament els ciutadans valencians.

Si vols denunciar un cas envia’ns un correu a: [email protected] i ens posarem immediatament en contacte amb tu.

Comparteix

Icona de pantalla completa