Diari La Veu del País Valencià
Consulteu les novetats i les dates d’admissió d’alumnat per al curs 2016-2017

RedactaVeu / València.

Educació fa públiques les dates d’admissió d’alumnat per al proper curs. Pel que fa a les etapes d’Infantil i Primària, les famílies podran presentar les sol·licituds entre el 9 i el 19 de maig. Una vegada comprovades i baremades les sol·licituds, la publicació de les llistes provisionals es realitzarà el 2 de juny a les escoles. Les famílies podran reclamar davant la direcció del centre o el seu titular fins al 6 de juny i una vegada contestades les reclamacions es procedirà a publicar les llistes definitives, previstes per al 14 de juny. Tres dies després, el 17 de juny, s’iniciarà el procés de matriculació que s’estendrà fins al 29 del mateix mes.

Quant a ESO i Batxillerat, el procés és únic per a ambdues etapes. La presentació de sol·licituds es realitzarà entre el 23 de maig i el 2 de juny i una vegada s’haja realitzat la baremació, es coneixeran les llistes provisionals, la publicació de les quals està prevista per a l’11 de juliol als instituts. Les reclamacions podran realitzar-se durant els dos dies següents, fins al 13, i una vegada contestades es procedirà a publicar les llistes definitives, previstes per al 19 de juliol. La matriculació en el cas de Secundària i Batxillerat queda fixada per al període que s’estén entre el 21 i el 28 de juliol.

Les àrees d’influència es podran consultar als centres educatius amb anterioritat al moment en què s’inicie el procés de sol·licitud.

Novetats en els canvis d’etapa

Com a novetat, l’alumnat que canvie d’etapa, (Infantil-Primària o Primària-Secundària), tindrà reservada una plaça als centres adscrits sense necessitat de realitzar cap sol·licitud. S’haurà de formalitzar igualment la matrícula en els terminis establerts.

Els alumnes que passen de l’etapa de Primària a un centre adscrit de Secundària podran avançar la matriculació del 27 de juny a l’1 de juliol.

Procés per realitzar les sol·licituds

Com a novetat, si no s’obté plaça en el primer centre triat, automàticament la puntuació d’admissió comptarà per a sol·licitar plaça en la segona opció, i així successivament, fins esgotar les 10 peticions. En definitiva, les famílies podran optar a les 10 opcions en igualtat de condicions gràcies al fet que el procediment es realitzarà simultàniament a través de mitjans informàtics.

Les famílies formularan una única sol·licitud utilitzant el model oficial, en la qual faran constar les 10 opcions ordenades per prioritat. Es recomana emplenar la sol·licitud telemàticament al web de la Conselleria.

Una baremació“objectiva i transparent”

Una de les novetats del procés d’admissió consisteix en què tots els criteris de baremació es bolcaran al programa informàtic de Conselleria que, una vegada creuades les dades de què disposa, assignarà les places escolars de manera automàtica i objectiva.

Els criteris de baremació de sol·licituds que regiran aquest procés d’admissió poden veure’ls en el document adjunt d’aquesta notícia.

Comparteix

Icona de pantalla completa