Diari La Veu del País Valencià
Martí Domínguez i Gemma Gorga, premis de la crítica catalana 2016

RedactaVeu / València.

L’Associació Espanyola de Crítics Literaris ha anunciat aquest dissabte a Santa Cruz de la Palma (Canàries) els guanyadors dels Premis de la Crítica en les quatre llengües oficials de l’Estat espanyol, a les millors obres de narrativa i de poesia publicades durant el 2015.

En la modalitat en llengua catalana, han resultat guanyadors el valencià Martí Domínguez i la barcelonina Gemma Gorga. Domínguez és el quart autor valencià que rep aquest guardó, després de Ferran Torrent, Manuel Baixauli i Joan Francesc Mira, enguany ho ha estat amb la novel·la La sega (Ed. Proa), en què l’autor reflexiona sobre la violència i la impunitat. Igualment Gemma Gorga que, en ple procés d’escriptura de dos llibres nous, ha estat premiada pel recull Mur (Ed. Meteora), dedicat a la figura femenina i al sacrifici anònim i silenciat de les dones al llarg dels segles.

Els Premis de la Crítica són uns guardons que atorga l’Associació Espanyola de Crítics Literaris, i la secció de crítica de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana en coordina el jurat i la difusió.

Enguany, el jurat en llengua catalana ha estat format per Anna Ballbona, Àlex Broch, Pere Guixà, Lluïsa Julià (coord.) i Lluís Muntada.

El palmarès d’aquest premi reuneix bona part dels principals noms de les nostres narrativa i poesia actuals: Toni Sala i Màrius Sampere el 2015, Pep Coll i Carles Duarte el 2014, Jordi Coca i Jordi Llavina el 2013, Jaume Cabré i Perejaume el 2012, Jordi Puntí i Anna Montero el 2011, Francesc Serés i Carles Miralles el 2010, Joan Francesc Mira i Teresa Pascual el 2009, Manuel Baixauli i Joan Margarit el 2008, Eduard Márquez i Ponç Pons el 2007, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa