La plaça de bous s’ompli per celebrar l’Homenatge a València

Malgrat la tronada a l’inici de l’acte, el públic vibra amb bona música i reivindicació després de 16 anys de prohibicions del PP. La Veu del País Valencià ofereix la retransmissió en directe
23 abril 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Per la porta gran, com toca, així s’ha omplit la plaça de Bous de València per a celebrar, després de 16 anys de prohibicions del PP, el tradicional ‘Aplec’ que en aquesta ocasió ha sigut batejat per ACPV com Festa per la Cultura.

Milers de persones han gaudit, malgrat la tronada inicial, d’una desfilada de cantants i grups de tot arreu per a reivindicar i celebrar el canvi esdevingut al País Valencià després de les eleccions del maig de 2015.

Entre els artistes figuren nombrosos cantants i grups de música entre els quals destaquen Al TallPau AlabajosFeliu VenturaLluís Llach, Carles Belda, Amadeu Vidal, Clara Andrés, Prozak SoupRafa XambóSmoking SoulsMireia Vives, les col·laboracions en acústic de La Gossa Sorda i AspencatAndreu ValorJoan AmèricCarraixetMiquel GilCandela Roots,Sva-tersSèrman Mànser. També Senior i el Cor BrutalCris JuanicoOvidi3Carles Santos, Tomàs de los Santos i el grup jove Skatuttipresto. També cal destacar la presència de nombroses muixerangues i corals i col·laboracions especials com els cavallets del Corpus de Castelló, les danses guerreres de la Todolella o els Aurorers de la Vall d’Uixó.
 

 Un dels participants en la Festa per la Cultura, Rafa Xambó, ha declarat a La Veu el seu desig perquè “els actuals governants es prenguen seriosament açò i no siga de nou una estafa com en la Transició.” Xambó ha continuat dient: “Aquesta Festa per la Cultura és un símbol, per a mi una alegria i una demostració que han canviat les coses.” Per a acabar destacant que “és una fita que s’ha de tindre en compte per part dels dirigents polítics.”

L’‘Homenatge a València’ ha comptat amb moments per a la memòria de Guillem Agulló i Miquel Grau, així com per a la diputada al Parlament i expresidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, recentment desapareguda. Ha estat, en paraules dels organitzadors, la recuperació d’un espai públic per reconèixer aquells que han mantingut encesa la flama de la llengua i la cultura durant 20 anys.
  

next